Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry. Na wstępie się przywitam.

Jako laik do salonu szukałem jakiejś miniwieży żeby grala w miejsce Chromecast i głośników de facto komputerowych creative. Nawet rzadko podłączam pod tv.( Głównie radio internetowe)

Mam jednak sporo płyt, a dzięki uprzejmości mojego syna nie dysponuję już sprawnym odtwarzaczem. Stąd pomysł na wieżę... Bo wysokość między szafka a telewizorem... To jedynie 26 cm.. więc tylko miniwieze tam zmieszczę. 

Pomyślałem jednak żeby może wstawić monitory ma standach w miejscach gdzie zaznaczyłem na zdjęciu i rzucie... Wiem że nie będzie sensu siedzieć w fotelu mając za głową kolumnę ale i tak rzadko się tam udaje usiąść. 

Nie jestem audiofilem ale lubię posłuchać swoich płyt.

Czy jest jakaś rozsadna wizja takiego zestawu? Może ktoś poleci. Czy topping o którym czytałem ma sens do takiego salonu?  Czy jest opcja na nowy zestaw? Czy iść w pianocrafa, denona lub Pioneera(ponoć znośne)

Z góry dzięki za pomoc.

Screenshot_2021-03-22-09-02-59-370_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2021-03-22-09-03-15-327_com.miui.gallery.jpg

Napisano (edytowany)

Może nie bryluję wiedzą o zestawach stereo, ale jakbym miał wydać ok. 1500 zł, to aktualnie byłby to taki zestaw:

• DAC: SMSL Sanskrit 10th MK II - ok. 550 zł
  • Wzmacniacz: Aiyima A07 - ok. 180 zł
  • Kolumny: Wharfedale Diamond 210 - ok. 550 zł
  • Streamer: Raspberry Pi 4 - ok. 350 zł

Razem ok. 1630 zł. Tani i wg mnie przyzwoity zestawik.

image.thumb.png.218bd9c0cb7844deb10fa877bb522c35.png

Edytowano przez TomekN