kpisarz Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 Szukam nowego zestawu stereo, przez parę lat trochę wypadłem z rynku, więc może mogę prosić o radę? :-) Kilka lat temu korzystałem z Onkyo tx 8150 + Dali Zensor 5 i byłem bardzo zadowolony. Z racji słabych warunków w kolejnym mieszkaniu, musiałem ten zestaw sprzedać i ostatnie trzy lata korzystałem z Pioneer SXN30 + Monitor Audio Bronze 2. Zestaw był podłączony pod tv, konsole i przede wszystkim muzyka z Apple Music poprzez airplay. Zarówno z Dali jak i z Bronze byłem zadowolony, chociaż przesiadka na podstawki była dramatyczna i nie mogłem się przyzwycaić. Ale.... :-) Za chwilę przeprowadzka i chcę wrócić do podłogówek. Salon 30 m2, idealne warunki do odsłuchu. Co teraz kupić w budżecie do 5 tysięcy? Zostawić amplituner czy już wypada go wymienić? Cenię sobie uniwersalność, lubię niskie tony, i miałem wrażenie że Dali mi to zapewniały. Tylko już nie ma chyba zensorów.... pozdrawiam wszystkich forumowiczów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arekszcz Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 Hej co do amplitunera się nie wypowiem ale są nowe dali opticon 6 mk2 grają rewelacyjnie ale cena ciut wyższa musiałbyś się dobrze potargować ja mam 8 ale 6 słuchałem w salonie . Co do cen to znam dwa sklepy które potrafią zrobić dobra cenę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 marca 2021 Udostępnij Napisano 28 marca 2021 Cześć, Amplituner, który obecnie posiadasz nie jest zły ale zapewne należałoby go wymienić w następnym etapie rozbudowy. W chwili obecnej możesz skupić się na kolumnach. Jeśli chciałbyś uzyskać muzykalny charakter brzmienia z mocną podstawą basową to w 30m2 świetnie sprawdzą się Heco Aurora 1000. Przestrzenniejsze brzmienie zapewnią Ci polskie Pylon Audio Sapphire 31, które dodatkowo lepiej kontrolują bas, jest bardziej zróżnicowany ale będzie go odrobinę mniej niż w przypadku Aurory 1000. Idąc wyżej masz przestrzennie brzmiące Monitor Audio Bronze 500, które dodatkowo wyciągną więcej smaczków z nagrań. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts