Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Szukam nowego zestawu stereo, przez parę lat trochę wypadłem z rynku, więc może mogę prosić o radę? :-)

Kilka lat temu korzystałem z Onkyo  tx 8150 + Dali Zensor 5 i byłem bardzo zadowolony. Z racji słabych warunków w kolejnym mieszkaniu, musiałem ten zestaw sprzedać i ostatnie trzy lata korzystałem z  Pioneer SXN30 +  Monitor Audio Bronze 2. Zestaw był podłączony pod tv, konsole i przede wszystkim muzyka z Apple Music poprzez airplay. Zarówno z Dali jak i z Bronze byłem zadowolony, chociaż przesiadka na podstawki była dramatyczna i nie mogłem się przyzwycaić.

Ale.... :-) Za chwilę przeprowadzka i chcę wrócić do podłogówek.  Salon 30 m2, idealne warunki do odsłuchu. Co teraz kupić w budżecie do 5 tysięcy? Zostawić amplituner czy już wypada go wymienić? Cenię sobie uniwersalność, lubię niskie tony, i miałem wrażenie że Dali mi to zapewniały. Tylko już nie ma chyba zensorów.... pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Napisano

Hej co do amplitunera się nie wypowiem ale są nowe dali opticon 6 mk2 grają rewelacyjnie ale cena ciut wyższa musiałbyś się dobrze potargować ja mam 8 ale 6 słuchałem w salonie . Co do cen to znam dwa sklepy które potrafią zrobić dobra cenę 

Napisano

Cześć,
Amplituner, który obecnie posiadasz nie jest zły ale zapewne należałoby go wymienić w następnym etapie rozbudowy. W chwili obecnej możesz skupić się na kolumnach. Jeśli chciałbyś uzyskać muzykalny charakter brzmienia z mocną podstawą basową to w 30m2 świetnie sprawdzą się Heco Aurora 1000.
Przestrzenniejsze brzmienie zapewnią Ci polskie Pylon Audio Sapphire 31, które dodatkowo lepiej kontrolują bas, jest bardziej zróżnicowany ale będzie go odrobinę mniej niż w przypadku Aurory 1000.  Idąc wyżej masz przestrzennie brzmiące Monitor Audio Bronze 500, które dodatkowo wyciągną więcej smaczków z nagrań. 

Zapraszam po wyceny.