zibiwoj28 Napisano 28 marca 2021 Udostępnij Napisano 28 marca 2021 witam. proszę o poradę. kupiłem ostatnio kolumny audium comp 7, obecnie mam marantza pm 6005 i ODTWARZACZ SIECIOWy NA7004 . słucham głównie muzyki typu dire straits, depeche mode, stary polski rock, scorpions, horytnica itp. 1.przymierzam się do kupna używanego Marantz PM-KI Pearl LITE lub Marantz PM 8005. podobno to prawie to samo proszę o poradę lub propozycję czegoś innego 2. drugi temat to kable głośnikowe porównywałem BLACK RHODIUM TWIRL (szeroka scena, dużo detali, ale problem z dokładnym umiejscowieniem wokalisty i np perkusji) oraz CHORD COMPANY CLEARWAY X ( tu z kolei scena dużo węższa, troszeczkę mniej szczegółów, ale wokalista, perkusja, gitara dokładnie umiejscowione kable najlepiej do około 100 zł za metr dziękuję za zainteresowanie i porady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 marca 2021 Udostępnij Napisano 29 marca 2021 2. To nie pomogę bo nie znam Kolumn ale wstrzymaj się z wymianą kabli do momentu kiedy będziesz miał nowy wzmacniacz. 1. Wymiana na KI albo 8005 to duży krok w przód względem modelu 6005. Jeśli brzmieniem marantza ci odpowiada to jest to słuszna droga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibiwoj28 Napisano 29 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 marca 2021 dzięki za zainteresowanie i odpowiedź. Podobno marantz do muzyki rockowej jest odpowiedni i tak naprawdę nie słuchałem innych wzmacniaczy, ale nie jestem całkowicie zafiksowany na tą markę, chciałbym się zmieścić w 3500 za dobrą używkę, lubię jak w muzyce słychać dużo szczegółów, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 marca 2021 Udostępnij Napisano 30 marca 2021 No to PM 8005 znajdziesz w tej cenie bez problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibiwoj28 Napisano 2 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 A tak z ciekawości jakiś inny wzmacniacz może byś mi polecił Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts