Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

witam. proszę o poradę. kupiłem ostatnio kolumny audium comp 7, obecnie mam marantza pm 6005 i ODTWARZACZ SIECIOWy NA7004 . słucham głównie muzyki typu dire straits, depeche mode, stary polski rock, scorpions, horytnica itp.

1.przymierzam się do kupna używanego Marantz PM-KI Pearl LITE lub Marantz PM 8005. podobno to prawie to samo proszę o poradę lub propozycję czegoś innego

2. drugi temat to kable głośnikowe porównywałem BLACK RHODIUM TWIRL (szeroka scena, dużo detali, ale problem z dokładnym umiejscowieniem wokalisty i np perkusji) oraz CHORD COMPANY CLEARWAY X ( tu z kolei scena dużo węższa, troszeczkę mniej szczegółów, ale wokalista, perkusja, gitara dokładnie umiejscowione kable najlepiej do około 100 zł za metr

dziękuję za zainteresowanie i porady

Napisano

2. To nie pomogę bo nie znam Kolumn ale wstrzymaj się z wymianą kabli do momentu kiedy będziesz miał nowy wzmacniacz.

1. Wymiana na KI albo 8005 to duży krok w przód względem modelu 6005.

Jeśli brzmieniem marantza ci odpowiada to jest to słuszna droga

Napisano

dzięki za zainteresowanie i odpowiedź. Podobno marantz do muzyki rockowej jest odpowiedni i tak naprawdę nie słuchałem innych wzmacniaczy, ale nie jestem całkowicie zafiksowany na tą markę, chciałbym się zmieścić w 3500 za dobrą używkę, lubię jak w muzyce słychać dużo szczegółów,