lukasz8908 Napisano 5 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2021 (edytowany) Cześć, Potrzebuję Waszej pomocy. Na początek, nie jestem żadnym audiofilem i to mój pierwszy post na tym forum. Potrzebuję sprzętu do słuchania muzyki (głównie hip-hop), oglądania filmów, czegoś co gra lepiej niż głośniki z TV Mieszkanie w bloku więc na maxa sprzęt grać nie będzie, pokój- salon, około 25m kw. Udało mi się kupić w okazyjnej cenie używany amplituner Yamaha RX-v673 i chcę do niego dokupić 2 kolumny podłogowe, budżet to max 1500 zł. Zastanawiam się nad kolumnami: Magnat monitor supreme 1002 (nowe), lub używane: Klipsch S-F1, YAMAHA NS 8390. Co polecacie zakupić, ewentualnie może coś innego w moim budżecie??? Za wszystkie podpowiedzi będę wdzięczny. Pozdrawiam Edytowano 5 kwietnia 2021 przez lukasz8908 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 Rozumiem że będziesz z czasem budował cały set kina? To że teraz amplituner AV będzie grać w stereo to czasowe? 1002 to nie głupie kolumny. Dysponują potężnym basem. Dobrym zejściem. Grają dośc ciepło i nie męczą góra. Nie ma w nich oczywiscie przestrzeni, i głębi jak w stereo ale to tai produkt. Oprócz nich z nowych masz Heco Victa 702 ktory pod kątem głębi sceny i przejrzystości grają lepiej. Ale nie maja takiej potęgi na basie. W cenie 1500 znajdziesz Klipsch F2 i to będzie bez konkurencyjne. Polecam tych szukać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz8908 Napisano 6 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 Szczerze mówiąc nie wiem czy będę rozbudowywał pod kino ale nigdy nie wiadomo Dzięki wielkie za odpowiedź, przemyślę te Klipsch F2, chodź nie ukrywam że zależy mi na basie. Pozdrawiam Ł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz8908 Napisano 6 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2021 Mam jeszcze jedno pytanie, Czy mój amplituner Yamaha RX-v673 poradzi sobie z Magnat Monitor Supreme 2002? Pozdrawiam Ł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts