mastek Napisano 23 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 (edytowany) Dziękuje za info, a muzycznie będzie podobny poziom czy też słabiej z tymi kolumnami? Edytowano 23 kwietnia 2021 przez mastek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2021 Moim ale prywatnym zdaniem, braknie po prostu pazura. Ale może dlatego że ja indywidualnie oczekiwał bym więcej ekspresji. Więcej blasku. Ten system zagra poprawnie, równo. Mnie po prostu nie urzeknie. Indywidualne odczucie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastek Napisano 26 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2021 Chyba dam mu szanse - nie mam innego pomysłu na ten moment Aktualnie mam te głośniki podłączone pod JVC RX-5030V i jest spoko, ale jednak denerwuje mnie puszczanie muzy z TV (optyczny) czy telefonu podłączonego (minijack) dlatego szukam czegoś na teraz. Sama jakoś spoko jak pisałem nie jestem jakoś mega wymagający, czy nawet nie potrafię ocenić jak to powinno grać nie lubię tylko jak coś buczy, dudni i tyle. Dodam że niektóre kawałki naprawdę nieźle się słucha, inne gorzej - na tym JVC RX-5030V często muszę bawić się ustawieniami basu w zależności od rodzaju muzy. - naprawdę fajnie zagrała metalika czy muza filmowa (np. hanz zimmera), co do elektronicznej to niektóre lepiej inne gorzej Reasumując głośniki Nota 550 X: - jeżeli ten Marantz NR1711 zagra dużo lepiej niż JVC RX-5030V to będę bardzo usatysfakcjonowany. - jeżeli ten Marantz NR1711 zagra lepiej niż tańszy RX-V4A - to będę zadowolony z zakupu. - ale jeżeli tańszy RX-V4A wg większości/ogółu uważać będzie (jak Piotr) że lepiej zagra niż Marantz NR1711 to szkoda będzie tego tysiaka na lepszy niby lepszy amplituner, no ale faktycznie jak będzie padaczka to będzie można zmienić w przyszłości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 A masz jak porównać Marantza do Yamahy? Bo ja pisałem przy tych konkretnych kolumnach! Pamiętaj o tym. Będziesz miał jak zrobić takie porównanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastek Napisano 27 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Tak tak, chodzi mi tylko o te kolumny, i niestety nie mam możliwości porównania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 No własnie. Tego na razie nie sprawdzisz. Ale z drugiej strony ile można czekać na Yamahe..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts