Rafał Auguścik Napisano 11 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2021 Dzień dobry. Od jakiegoś czasu szukam dla siebie dobrze grającego sprzętu stereo. Posiadam na tą chwile kolumny Dali zensor 7 oraz dwa wzmacniacze: Marantz PM-66SE Technics SU-V505 Według mnie grają bardzo podobnie Marantz delikatnie szerzej a Technics bardziej wyśrodkowany ciut dynamiczniej. Już sam nie wiem co wybrać? Marantz to sprzęt 1997 wszystko skalowane na odsłuch liniowy z pozłacanymi wtykami do CD i Phono wiem, to nie KI ale ma swoją klasę. Natomiast Technics to sprzęt z 1984 class A (to nie AA i nie hybryda więc nie jest taki zły), ma swój urok i nie ustępuje innym wzmacniaczom, ale jest starszy. Parametry też nieco gorsze. Od słuchowo podoba mi się Technics ale jak robię ciut głośniej u Marantz-a jest też ładnie. Zauważyłem że przy Technics-ie się nie nudzę bo co chwile coś usłyszę nowego ale nie wiem czy to mózg mi nie wmawia skup się bo starszy sprzęt gra :) Słucham muzykę pop, progresywny rok i poważna też się znajdzie. Co proponujecie, proszę o Wasze opinie. Dziękuję. Parametry: Marantz 50W 8Ω Thd: 0,008 % Signal/noise ration: 97 dB Frequency Response: 5 - 70000 Hz Technics: 60W x2 8Ω Thd: 0.004% Channel separation: 63dB Frequency Response: 20Hz to 20kHz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2021 Nikt Ci na to nie odpowie. Podałeś nam swoje wnioski ale dlaczego chcesz żebyśmy to my podjęli decyzję? Jeśli nie chcesz jej zrobić sam zaproś znajomych niech oni Ci doradzą. Oni Cie znają. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Auguścik Napisano 12 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2021 No racja, ale myślałem, że może ktoś odsłuchiwał lub ma w domu w/w któryś ze sprzętów i wypowie się o swoich spostrzeżeniach. Zgodzicie się ze mną, że Marantz ma lepsze parametry i to w jakiś sposób przemawia za jego wyborem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts