Tomasz H. Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 Posiadam od 5 lat amplituner jak w tytule . Generalnie wszystko z nim po za tym ok ( nie działa tylko potencjometr głośności manualny ) Co jakiś czas, czasami co 2 - 3 h sam się wyłącza . Po włączeniu gra kolejne 2 - 3 h . Ale są dni gdzie gra dłużej i nic się nie dzieje . Czy są tu jacyś magicy od tych spraw i zasugerują co może to powodować czy tylko serwis elektroniczny ? Z góry dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 A gdzie go trzymasz, w jakich warunkach bojowych? Możesz wrzucić zdjęcie, jak to wygląda? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz H. Napisano 23 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 (edytowany) Normalnie stoi na wysokiej szafce na górze bez boków i góry przykrytej . Myślisz o przegrzaniu ? Nie wygląda na to żeby się grzał w jakiś odczuwalny sposób . Tym bardziej że po ponownym włączeniu znowu długo gra. Kiedyś stał na nim central ale na stopkach więc miejsce na powietrze było . Edytowano 23 kwietnia 2021 przez Tomasz H. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 23 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 Tak, szedłem w tym kierunku. Ale skoro ma zapewnioną wentylację, to "ugotowanie" raczej można wykluczyć. Sprawdź może jeszcze okablowanie, czy coś gdzieś nie zwiera, nie przebija itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz H. Napisano 23 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2021 Zmieniłem teraz kabelki - miałem jakieś średniawe 4mm2 . Teraz mam w biwiringu 2,5 mm2 z Melodiki . I wczoraj grał dobrze . Sądzisz że to mogło mieć coś wspólnego ? Zobaczymy w weekend. Z tym, że te kable miałem od nowości i dobre 4 lata był spokój ... Te kwestie o których piszesz raczej wykluczam, ale zerknę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2021 Jeśli tak się dzieje to możliwe że zabezpieczenie uległo uszkodzeniu. I po prostu losow się już gasi. Dalo by się to sprawdzić. Pytanie ile chciałbyś do niego włozyć i gdzie jest kwota która mówi STOP Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz H. Napisano 27 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Nie chciałbym przesadzić z wydatkiem bo mogę z tą usterką żyć , powiedzmy 200 zł . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariuszek Napisano 17 stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2023 Mam identyczny przypad i z innego forum wyczytałem że hdmi niskobudzetowe może być powodem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts