InGrt Napisano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2021 (edytowany) Witam. Zastanawiam się nad słuchawkami bayerdynamics dt 770pro a 990pro. Jedynym ich przeznaczeniem będzie słuchanie muzyki w domu, głównie elektronicznej( edm, house itp.). Czy moglibyście zasugerować, które byłyby lepsze? Zastanawiam się również nad wersja 32 Ohm, a 80 Ohm. Będą one podpinane raczej do komputera, gdyż mój ewentualny fundusz na wzmacniacz wynosi 200zł, więc nie wiem czy ma to sens w stosunku jakość/cena. Jestem laikiem w tych tematach, także bardzo proszę o radę i z góry dziękuje Edytowano 26 kwietnia 2021 przez InGrt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2021 Podłączanie słuchawek o impedancji 80 ohm wprost do komputera raczej mija się z celem. Zakup wzmacniacza słuchawkowego za 200 zł wydaje mi się sensowny do tych słuchawek. Przy bayerdynamics dt 770pro masz głębszy bas i chyba lepiej je wybrać do takiej muzyki. To które lepiej przypadną do gustu Tobie pozostawił bym jednak temu co sam lubisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InGrt Napisano 26 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2021 Polecisz jakieś wzmacniacze w tej cenie? I przy takim wyborze lepiej już zabrać wersje 250 Ohm czy zostać lepiej przy 80? Chyba jednak wybiorę 990 ze względu na otwarta konstrukcję, bo szczerze mówiąc bardzo dużo czasu spędzam ze słuchawkami na głowie, choć z bólem, bo lubię mocniejszy bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g88 Napisano 27 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 No dobra a do czego chcesz podpiąć ten wzmacniasz słuchawkowy ? Bo jak bezpośrednio do komputera to te słuchawki nawet na 50% możliwości nie zagrają. Musisz mieć jeszcze zewnętrznego DACa lub DACa zintegrowanego ze wzmacniaczem - koszt od 500 zł w górę. Co do samych słuchawek to nie jest tak, że bas w 990 będzie słabszy od 770 - będzie trochę mniej punktowy. Miałem oba modele i w tej ceni ciężko znaleźć coś lepszego. Co do impedancji to nie większych różnic między 32 a nawet 600 Ohm - do tych drugich potrzeba jednak sporej mocy i nie każdy wzmacniacz sobie z nimi poradzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InGrt Napisano 27 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 Teraz pytanie, czy dopłacić to 120zł do dt 990, bo nie mogę nic znaleźć poniżej 700zł ;/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g88 Napisano 28 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2021 To coś źle szukasz: https://allegro.pl/oferta/sluchawk-beyerdynamic-dt-990-pro-hi-fi-studyjne-10488916727 Na allegro jest też trochę używek w bdb stanie. 250 Ohm nawet znalazłem trochę tańsze. Proponowanym kupić jakiś używany DAC ze wzmakiem - np. Prodigy Cube z tym, że on 250 Ohm nie pociągnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 Jesi chcecie polepszyc dzwiek bd 990 tek wywalcie z muszli szłuchawkowych białe plastikowe krazki , ktore wg mnie pogarszaja dzwiek ktory jest nieco zbyt ''słuchawkowy'' ......... co do kabla spiralnego ktos polecał nawiniecie na kij od szczotki odwrotnie spirale kabla fabrycznego - nie stosowałe niewiem..ale mozna spróbowac. do tych słuchawek bdb nadaje sie smsl sap2 , mały mocny wzmak i tani , lub kazdy mocny wzmak w klasie A pracujacy , np na olx ktos sprzedaje smsl sap8 w cenie ponizej 5-ciuset. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
g88 Napisano 1 maja 2021 Udostępnij Napisano 1 maja 2021 Najbardziej do DT 990 nadaje się Aune T1s, ale nie ten budżet, one ogólnie dobrze grają na lampie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz8370 Napisano 19 maja 2021 Udostępnij Napisano 19 maja 2021 Witam. Podpinam sie pod temat. Jeśli te bayerdynamics dt 770pro podpiąć pod Yamahe RN803d to ilu omowe powinny być? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts