MateuszGda Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 Od wczoraj jestem posiadaczem amplitunera DENON AVR-X1500H. Na daną chwilę działa w konfiguracji stereo z kolumnami YAMAHA NS-555. Ustawienia są wprowadzone poprawnie impedancja 6 Ohm + konfiguracja z Audyssey. Po około godzinnym odsłuchu nagle zaczyna grać mocniej lewy kanał a prawy zamilka i nie daje sygnału. Obie kolumny są w pełni sprawne, funkcjonują poprawnie na YAMAHA R-N602. Wystarczy wejść w opcje i zmienić np MultEQ XT z Reference na None czy na odwrót i znowu obie kolumny grają poprawnie. Amplituner miał przywrócone ustawienia fabryczne, firmware jest najnowszy. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem? Zakładam, że amplituner jest 'walnięty' Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 Tak. Ma uszkodzony procesor. Nie wiem czy jego wymiana będzie opłacalna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszGda Napisano 30 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2021 Dziękuję z odpowiedź. W takim razie zostałem oszukany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts