Łukasz Łukasik Napisano 4 maja 2021 Napisano 4 maja 2021 (edytowany) Witam. Jakie kolumny z nowych, a jakie z używanych polecilibyście do salonu 15m2? Amplituner Onkyo tx-8050. Muzyka elektroniczna, rap, czasami blues, czasami instrumentalna. Tak na prawde prawie wszystkiego po trochu. Czesto filmy na netflix. Lubie tez posluchac wieczorem po cichu. Budzet w granicach 3000zl. Jeden ze sprzedawców polecil mi Klipsch rp5000 i MA bronze 200. Z używanych zastanawialem sie nad dali ikon 6,Kef iq7, dali oberon 5. Zależy mi na szczegolowym dzwieku, wyraznym wokalu, precyzyjnym basie. Edytowano 4 maja 2021 przez Łukasz Łukasik Odpisz, cytując
S4Home Napisano 5 maja 2021 Napisano 5 maja 2021 Niesyety ten Onkyo będzie za słaby do kolumn uzywanych. Z nowych Bronze 200 faktycznie moga ci spasowac. Dostaniesz po prostu to czego szukasz. Dalej sprawdził bym Magnat Signature 505. Z uzywanych Ikon 6 MKII to dobry trop ewentualnie starsze Monitor audio RX6 albo Tannoy DC6T. Z tym że te nie będa grały na swój potencjał przy obecnym Onkyo. Piotr Odpisz, cytując
Matt Daemon Napisano 5 stycznia 2022 Napisano 5 stycznia 2022 Dnia 5.05.2021 o 07:30, S4Home napisał: Niesyety ten Onkyo będzie za słaby do kolumn uzywanych. Z nowych Bronze 200 faktycznie moga ci spasowac. Dostaniesz po prostu to czego szukasz. Dalej sprawdził bym Magnat Signature 505. Z uzywanych Ikon 6 MKII to dobry trop ewentualnie starsze Monitor audio RX6 albo Tannoy DC6T. Z tym że te nie będa grały na swój potencjał przy obecnym Onkyo. Piotr Trafił mi się w dobrej cenie ten ampli. A że szukam do sypialni drugiego systemu z siecią (czyli jedno pudełko) to spasował. Będzie raczej używany do filmów przed snem i muzyki z tidala. Zepnę po optyku TV. Mam takie Siemensy z głośnikami Vify: RL 410 G7 - może uda się jutro posłuchać. Ale że wieczorami chciałbym posluchać floydów genesis norah jones etc. to szukam używanych podstawek do tego onkyo. Sypialnia ok. 16m2. Brak możliwości szerokiego rozstawienia kolumn - ok. 1.8 do 2m. Odległosc od kolumn ok. 2.5-3m. Niestety skos w sypialni 😉 szukam bardziej melodyjnego grania. Bas głeboki ale nie rozlazły. Jakoś trzeba będzie złapać scenę przy tak niewielkim rozstawieniu. Czy możecie podpowiedzieć co w budżecie ok 800 PLN można dostać ciekawego? No max. 1000. Z góry dziękuję za porady 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts