Tygrys979 Napisano 16 maja 2021 Udostępnij Napisano 16 maja 2021 (edytowany) Witam. Jestem zielony w temacie sluchawek ogólnie sprzętu do słuchania muzyki dlatego zwracam się do fachowców. Potrzebuję słuchawki bezprzewodowe najlepiej dokanałowe lecz moga być inne jestem otwarty na propozycję. Dysponuje budżetem w okolicach 200zl. zależy mi (jak na ten zakres cenowy) na dobrej jakości czystym dźwięku oraz w miarę długo trzymającej bateri oraz niezłym komforcie użytkowania. Kiedyś korzystałem jabra rox (link do sprzętu dodam poniżej posta) nie były złe lecz myślę że z waszą pomocą znajdę coś lepszego. Ze słuchawek będę korzystał w pracy ewentualnie w czasie treningu. Dziękuję za pochylenie się nad moim postem. Pozdrawiam Link do poprzednich sluchawek https://www.morele.net/sluchawki-jabra-rox-100-96400000-60-715652/?utm_source=ceneo&utm_medium=referral Edytowano 16 maja 2021 przez Tygrys979 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 maja 2021 Udostępnij Napisano 18 maja 2021 (edytowany) Ja wybrałbym KZ ZS10 Pro + kabelek z modułem bluetooth aptX HD . Ewentualnie wybrałbym do tego zestawu inne słuchawki np. KZ AS06 lub JadeAudio(FiiO) EA1 Edytowano 18 maja 2021 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tygrys979 Napisano 3 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Ok. Dziękuję za pomoc 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tygrys979 Napisano 3 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 Kupiłem te które polecałeś. Fajnie grają 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 Które konkretnie? Bo poleciłem 3 modele słuchawek . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tygrys979 Napisano 10 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 To powiedzmy że polecałeś najbardziej 😋 KZ ZS10 Pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 To był chyba najbardziej optymalny wybór. Są zaskakująco dobre, dość wyrafinowane w brzmieniu ( szczególnie przy ich cenie ) i grają dość funowo. AS06 nieco mniej zabawowe lecz nieco bardziej wyrafinowane. EA1 to też ciekawa mieszanka dobrego brzmienia które sprawdza się w muzyce popularnej rozrywkowej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tygrys979 Napisano 27 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2021 (edytowany) Mam jeszcze jedno pytanko. Gdyż widzę że masz potężną wiedzę na temat sluchawek. Potrzebuję jakieś nieźle sluchawki bt do pracy. Cena 50-100 zł. Nauszne douszne bez różnicy. Jakość dźwięku aby była niezła w miarę możliwości oczywiście. Przyznam że kz brzmią super i troszkę mi ich szkoda w pracy zajadę je w moment. Z góry dziękuję za pomoc oraz pozdrawiam 🙂 Edytowano 27 września 2021 przez Tygrys979 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 września 2021 Udostępnij Napisano 27 września 2021 Z tanich słuchawek wokółusznych, ale niewielkich warte uwagi są moim zdaniem Bluedio TM https://www.x-kom.pl/p/442705-sluchawki-bezprzewodowe-bluedio-tm-czarne.html. Zaskakująco dobre dźwiękowo i dobrze wykonane. Jeszcze ciekawsza była ich późniejsza wersja TMS z ANC ale bez przycisków +/- na obudowie. Tyle że nie widzę aby były gdzieś dostępne. Ze słuchawek TWS tego samego producenta Bluedio Fi https://www.ceneo.pl/94433606 . Trzeba się do nich trochę przyzwyczaić, bo dobry bas uzyskują przy szczelności nie tylko na maleńkich silikonowych tipsach, ale i na ich powierzchni obudowy. Dobry dźwięk i wykonanie. Aby nie mieć problemów z ich łączeniem dobrze poczekać aż przejdą procedurę łącznia do końca w swojej ładowarce po otwarciu magnetycznie zamykanego wieczka. A jeśli coś się skopie, trzeba przeprowadzić procedurę resetu. Niestety brak jest instrukcji w naszym języku i trzeba sobie ją sobie przetłumaczyć. W tym bywa z nimi problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tygrys979 Napisano 28 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 września 2021 (edytowany) Bardzo dziękuję za propozycję. Po ewentualnym zakupie dam znać jak wrażenia. Edytowano 28 września 2021 przez Tygrys979 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tygrys979 Napisano 29 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2021 Zainteresowaly mnie te pierwsze słuchawki wokółuszne. Szukałem tych tms z anc ale ze moja wiedza jest marna czy to przypadkiem nie te? https://allegro.pl/oferta/sluchawki-z-anc-i-odtwarzaniem-kart-sd-bluedio-h2-10631926625 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 Bluedio Hurricane H2 to zupełnie inne słuchawki. Nie znam ich. Są następcami starszych modeli Hurricane, które były znacznie bardziej plastikowe. Te stare bywały wyposażone nawet w radio FM. TMS z wyglądu przypominają bardzo TM. Zewnętrznie różnią się tylko tym że TM mają 2 przyciski o niewielkim skoku, w tym jeden dwustronny ( +/- ). TMS posiadają 2 włączniki przesuwane. Jeden do włączania słuchawek a drugi do włączania ANC. Działanie start/stop uzyskuje się przez stukanie w obudowę lewej słuchawki. Jedne i drugie nalezą do serii Turbine. BLUEDIO H2 wydają się być bardziej funkcjonalne. Do TM i TMS nie dawano na wyposażeniu nawet przewodu pozwalającego podłączyć je przewodowo do gniazda jack 3,5 mm. H2 mają nawet konwerter do standardu stosowanego w samolotach. Możliwe że są dobre. Jednak ten producent często wypuszcza słuchawki o dość odmiennym brzmieniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tygrys979 Napisano 6 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2021 Chyba znalazłem ale przekraczają mój budżet. https://m.pl.aliexpress.com/item/1005003214998225.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.24c67dedAUHSlf&browser_id=26fb9fd7fab545bca21bb995b98e93b6&aff_trace_key=6478ab6e20374dc79a5fe71497e3abcf-1627984993058-07304-FhRr3CIk&aff_platform=msite&m_page_id=17c54f37e899f642607c2dbef991cdb0b9618b4866&gclid= Nie przedłużając. Wybór których słuchawek Twoim zdaniem będzie lepszy. Wokółusznych TM czy dokonałowe czyli bluedio fi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 października 2021 Udostępnij Napisano 6 października 2021 Kiedy były łatwo dostępne Bluedio TMS kosztowały mniej niż połowę tego co te (bez vatu). Przy tej cenie to nadal fajne słuchawki, tylko nie jestem pewien czy warto dopłacić ponad 50zł do wersji TMS , skoro w polskim sklepie są TM za 99zł z dostawą. Jesli wolisz TWS-y to fi wydają się ciekawszymi słuchawkami. Obsługują kodek aptX, zatrzymują dźwięk po wyjęciu słuchawki z ucha jak TMS po ich zdjęciu. TMS mają za to ANC. Jedne i drugie w praktyce nie zapewniają regulacji głośności z poziomu słuchawek. Fi teoretycznie maja taką funkcję ale dość trudno się jej używa. Fi mają tą zaletę że można je lekko rozszczelnić wysuwając z ucha gdy chcesz słyszeć coś z otoczenia, (kosztem basu). Do tego każdą z słuchawek można używać pojedynczo do rozmów przez telefon. W TMS mechanizm zatrzymywania muzyki po ich zdjęciu nie zawsze działa. Stukanie w słuchawkę jest również bardziej kłopotliwe niż wciśniecie pauzy przyciskiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts