S4Home Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Przy takim ustawieniu na płasko trójkątne Klipschę się sprawdza, ale mogło by to zagrać lepiej. Musiały by do Ciebie być ustawione, czyli bokiem. Mozesz polowac na tańsze uzywane S1 to była kiedyś linia Synergy. To sobie sprawdzisz. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fratczak Napisano 29 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 Dnia 16.06.2021 o 06:40, S4Home napisał: Przy takim ustawieniu na płasko trójkątne Klipschę się sprawdza, ale mogło by to zagrać lepiej. Musiały by do Ciebie być ustawione, czyli bokiem. Mozesz polowac na tańsze uzywane S1 to była kiedyś linia Synergy. To sobie sprawdzisz. Piotr Tylko jak je bokiem zamocować Moje uchwyty max 28 cm podobno łapią, a klipsche mają niby 30,2 chyba że te 402s z tym żę i tak nie mają równoległych ścianek i uchwyt tego nie złapie w sensowny sposób, chyba że są jakieś inne wieszaki które sobie z tym poradzą. Wszystkie głośniki mi poprzychodziły już i gra to całkiem nieźle, jeszcze tylko trochę zabawy ustawieniami i będzie pewnie w ogóle super, tylko nie ma czasu Mimo posiadania 3latka w domu podjąłem ryzyko zdjecia maskownic i poza niezłym graniem głośniki prezentują się zacnie, dzięki temu dostałem oficjalną zgodę na zamianę tylnych na takie pasujące do kompozycji (czyli też klipsche), więc chcę to jakoś wykorzystać. Jeśli te 502s czy tam 402s nie przyniosą jakiejś poprawy w tych miejscach w których mogę je zamontować to zastanawiam się czy nie wymienić raptorów na jakieś klipschowe monitory Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 Ale to bez uchwytów wtedy. Po prostu wieszasz je na ścianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fratczak Napisano 30 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 no ale swój fabryczny uchwyt mają z tyłu z tego co widziałem, a sugerowałeś żeby bokiem powiesić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 lipca 2021 Dobra popatrzyłem na fotkę jeszcze raz. Musiały by być na tylnej ścianie na płasko. Początkowo myślałem o tej bocznej ścianie gdzie masz firankę. Ale z drugiej strony nie ma na czym tak? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fratczak Napisano 2 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 2021 Z drugiej strony do ściany jakieś z 8 metrów. Tam gdzie zasłonki też śliski temat bo bym się musiał tłumaczyć z kabla idącego po wierzchu szkoda że mocniej tematu nie analizowałem przed rozciąganiem kabli =/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fratczak Napisano 2 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 lipca 2021 A jakby te 502s umieścić bokiem w tych miejsach co teraz są raptory, tylko na uchwytach z zaciskiem przód-tył jak np Vogels VLB200 ? Ma to jakiś sens czy w tej lokalizacji niebardzo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 lipca 2021 Udostępnij Napisano 5 lipca 2021 Ma to sens. Tylko one bedą dośc mocno odstawać wtedy. One sa dośc szerokie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fratczak Napisano 6 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 lipca 2021 lokalizacja jest taka że nikt w to nie przywali, nawet w sumie te uchwyty które mam dadzą radę to złapać jak się nad tym zastanowiłem chwilę dłużej (tylko kolor biały, wiec docelowo i tak do wymiany ). Pozostaje jeszcze przekonać żonę że inaczej się nie da i że to ładnie wygląda Jeszcze trzeba sprzedać stare głośniki bo musiałem obiecać że nic więcej nie kupie póki tamtych się nie pozbędę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 lipca 2021 Udostępnij Napisano 7 lipca 2021 Sprzedaż to kwestia ceny. Ale może faktycznie zacznij od tego. Braknie jej to zatęskni Więc będzie łatwiej Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fratczak Napisano 2 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2021 Odgrzebie trochę temat. Stary sprzęt sprzedany tak więc coś tam kasy się uzbierało. Pytanie czy jest sens kupować klipsch 502s czy może 402s? Różnica w cenie dość spora, a nie jestem jakoś przekonany czy w odsłuchu będzie lepiej. Audyssey i tak chyba ja przyciszy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinZG Napisano 2 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2021 Raczej trzeba myśleć o tym, że 502s ma większą membranę, więc może zapewnić lepszą reprodukcję niższych tonów. Jednak umówmy się, niskie tony w głośnikach surround... Myślę, że bardziej warto dołożyć do większego centralnego niż surroundów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 One grają inaczej. Ile masz do centralnego? Jakie masz pomieszczenie? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fratczak Napisano 3 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2021 centralny juz mam 504c więc jest całkiem spoko do centralnego mam z 4m, rysunek pomieszczenia jest w pdfie w ostatnim poście na poprzedniej stronie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2021 A tak przepraszam pytałeś o tyły. Tu różnica jest tylko w dużych pomieszczeniach. Duża membrana nie powoduje przeskoku klas. Jeśli masz do nich blisko to mogą być mniejsze 402s. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts