Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

wybralem 3 modele cdt-5800-c II,5650-c II lub 3650-c II wiem to sa stare glosniki ale mozna je kupic.roznia sie cena wielkoscia  ale czy slyszalna bedzie roznica w graniu?to po pierwsze czy moze ewentualnie wybrac jakies inne glosniki klipscha(preferowane)lub moze inna marke.z gory dziekuje za ewentualne podpowiedzi.

Napisano

Kupiłem na etapie projektu sufitu 3650-c II. Wadą jest że są wysokie bo musisz zagospodarować ponad 13 cm sufitu. Nie odpowiem jak grają bo nie mieszkam jeszcze więc ich nie zainstalowałem ale podpowiem gdzie możesz je kupić o wiele taniej. Sam kupowałem w październiku 2020 za 130$ plus opłaty i przesyłka wychodziło ok 700zł za sztukę. Obecnie jest promocja więc parę kupisz zpo opłatach za 1700zł gdzie w Polsce jeden to ok 1250 zł. Szukaj na amerykańskim Amazonie ofert. Sam kupowałem u tego gościa   https://www.amazon.com/dp/B0074XI30K/ref=cm_sw_r_cp_apa_glt_fabc_0DZFMWEXNY1A9DCTAH59?_encoding=UTF8&psc=1

Napisano

Ja mam do Atmos cztery KLIPSCH PRO-18RC, kupiłem całkiem niedawno nowe w Polsce za 1070zł sztuka. Swoją drogą zastanawiam się czy nie przesadziłem z wielkością bo niezłe bydlaki jak na instalacyjne. Pierwotnie chciałem KLIPSCH PRO-160 RPC, ale były niedostępne.

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, Repugnant napisał:

cena calkiem znosna masz juz je zainstalowane?

Jeszcze nie, ale już pracuję z sufitem więc za kilka dni montuję. Kapeć nr.45 :)

Fajnie że głośniki można wyregulować kierunkowo, na dodatek niezależnie od siebie bo wysokotonowy wychyla się na innej osi.

IMG_20210619_180925.thumb.jpg.c43893365b131dd3932f95de924f69c5.jpg

Edytowano przez Butler
Napisano
12 godzin temu, Repugnant napisał:

no humory dopisuja ale wiadomosci o glosnikach jak na lekarstwo

Nie sądzę żebyś dostał jasną odpowiedź na pytanie o różnicy brzmienia. Sufitowe głośniki do Atmos to nadal nisza w kinie domowym. Ale generalnie im większy i wyższy model, tym pełniejszy dźwięk. Dopasuj je wielkościowo do reszty i będzie ok. We frontowych kolumnach mam głośniki 6,5", na surround 5,25" (KLIPSCH PRO-250 RPW LCR), na sufit miały być 6,5", ale wyszło jak wyszło są większe, ale moim zdaniem źle nie będzie. Amplituner sobie i tak wszystko po kalibracji ułoży.