mateolo2 Napisano 1 lipca 2021 Napisano 1 lipca 2021 (edytowany) Cześć Panowie, Skompletowałem swój pierwszy w życiu zestaw stereo. Nie ukrywam, że długo na niego zbierałem i jest to moje oczko w głowie i spełnione marzenie. W związku z tym chce z niego korzystać z należytym szacunkiem, żeby działał jak najdłużej i był w dobrej formie. W związku z tym pilnuje kilku zasad obsługi sprzętu i chciałem Was podpytać czy robię to dobrze oraz czy niektóre z tych zabiegów nie są przypadkiem lekką przesadą z mojej strony. Będę wdzięczny za odpowiedzi tak/nie Proszę nie śmiejcie się tylko Sprzet to streamer audio, dac beresford, wzmacniacz primare i21 i kolumny monitor audio Bronze 2 1. Włączam sprzęt zawsze zaczynajac od źródła, potem dac, wzmacniacz. Wyłączam w odwrotnej kolejności 2. Jak słucham muzyki kilka razy dziennie to wzmacniacz zostawiam w trybie standby, ale tak to zawsze go wyłączam na noc przełącznikiem. W standby jest mocno ciepły i ciągnie chyba sporo prądu. 3. Przed słuchaniem zawsze czekam aż wzmacniacz pobędzie w trybie standby, żeby się trochę nagrzal 4. Pierwszych utworów słucham ciszej, żeby nie obciążać od razu sprzetu 5. Zanim wyłącze wzmacniacz całkowicie po słuchaniu to zostawiam go w trybie standby na jakiś czas, żeby lekko się schłodził 6. Jak słucham głośno to zawsze przyciszam źródło przy zmienianiu utworu, zeby nie było to zbyt gwałtowne dla kolumn i wzmacniacza. 7. Zawsze gładzę wzmacniacz przed snem Dzieki za wszelkie rady! Jeśli jest coś co powinienem jeszcze robi/wiedzieć to dajcie proszę znać Edytowano 1 lipca 2021 przez mateolo2 Odpisz, cytując
grzegorz8370 Napisano 18 lipca 2021 Napisano 18 lipca 2021 Wszystko robisz dobrze z wyjątkiem punktu 7. Wzmacniacz należy całować w gniazdo słuchawkowe, koniecznie z języczkiem. Amplituner wystarczu pogładzić. Odpisz, cytując
Recommended Posts