marino166 Napisano 16 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 lipca 2021 207 to mniejsze kolumny. Ale o bardziej Elacowym brzmieniu. Model FS 68.2 gra równiej i mimo że ma większe przetworniki basowe to pasmo tej kolumny wcale nie jest przesunięte w dół. Do 16m te 207 będa dobrym wyborem. PiotrModelu FS 68.2 nigdzie nie można kupić. Jest FS 68 lub 58 czy to te same głośniki co w 68.2 a różnią się tylko obudowami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino166 Napisano 28 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 Skorzystałem z promocji w Mediaexpert i zamówiłem sobie kolumny Fyne Audio F501 za 2499 złotych komplet. Kolumny jeszcze do mnie nie dotarły, zastanawiam się, czy zgrają się z moją Yamahą. Macie jakieś sugestie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 28 lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 (edytowany) 7 minut temu, marino166 napisał: Fyne Audio F501 za 2499 złotych komplet Ciężko uwierzyć, masz jakiś link? Daj znać, jak dojdą, bo jestem ciekaw tych promocji, kiedy ktoś sprzedaje komplet w cenie sztuki... A coraz więcej tego, może warto się czaić i kupować Edytowano 28 lipca 2021 przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino166 Napisano 28 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 Promocja trwała dwa dni tj. poniedziałek i wtorek, dziś już normalna cena. W poniedziałek zamówiłem sobie kolumny Fyne Audio f303 za 1200 zł/para, ale anulowałem i zdecydowałem się na f501 za 2500 zł/para. Widzę na olx najtańsze używane za 3800 więc na pewno na nich nie stracę Jak dojdą wstawię fakturę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 28 lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 (edytowany) @JaZz Dzięki, wypadł mi ten temat z pamięci! Tak, wiem kurde, zanik pamięci, dziury w mózgu, ciężko określić Ale to nie zmienia faktu, że i tak ciężko uwierzyć i chętnie się dowiem, czy faktycznie dojadą dwie sztuki, czy sklep coś wymyśli. Edytowano 28 lipca 2021 przez no_i_fajnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 Dadzą radę z Yamahą i to fajne kolumny. Warto. dobrze że je wziąłeś. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino166 Napisano 9 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 Koledzy, zostałem wydymany przez sklep Mediaexpert, zamówienie zostało ANULOWANE! Przypomnę, że miały to być kolumny Fyne Audio F501 Zaczynam od punktu wyjścia. Oprócz Yamahy ax 570, stałem się posiadaczem CA Azur 651A. Podoba mi się to granie, szukam zatem kolumn do tych wzmacniaczy. Kolumny najlepiej podłogowe, używane, powiedzmy do ok 2 - 2,5 k Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino166 Napisano 9 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2021 Tja, już wiemy Dobra, nie znęcaj się nade mną, tylko poleć jakieś kolumny. Straciłem dwa tygodnie przez tych #@&/## Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 To już któryś raz kiedy nie realizują zlecenia. 11 godzin temu, marino166 napisał: Zaczynam od punktu wyjścia. Oprócz Yamahy ax 570, stałem się posiadaczem CA Azur 651A. Podoba mi się to granie, szukam zatem kolumn do tych wzmacniaczy. Kolumny najlepiej podłogowe, używane, powiedzmy do ok 2 - 2,5 k Tannoy DC6T, Aurora 700 albo poprzednie MS900, Dali Zensor 7, Dali Ikon 6, można już się rozglądać za Focalem Chorus. Jest tego trochę. Co Ty znalazłeś? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino166 Napisano 10 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 Co Ty znalazłeś? Piotr Widzę, że do CA polecane są MA Bronze BX6A co sądzicie o Fyne Audio f303? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino166 Napisano 10 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2021 Zainteresowałem się też Dali Zensor 7 czy to zgra się z CA Azurem 651A lub Yamaha AX 570 i da dobry bas? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 Moim zdaniem pasuje lepiej niż BX6 Chyba że znajdziesz RX 6 F303 fajne kolumienki. Ja jednak jestem za 7.4 od Tannoya. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino166 Napisano 12 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Ja jednak jestem za 7.4 od Tannoya. PiotrTannoy Revolution DC6T SE co powiesz o tych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 19 godzin temu, marino166 napisał: Tannoy Revolution DC6T SE co powiesz o tych? Dnia 10.08.2021 o 07:58, S4Home napisał: Tannoy DC6T, Wymieniłem Ci je we wtorek. Wersja SE jest nieco lepsza. Ale to kwestia ceny. Jak masz dołożyć 200 zł to ok. Ale nie tysiąc względem klasycznej wersji. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino166 Napisano 17 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2021 Dziękuję koledzy za podpowiedzi. Ustrzeliłem wczoraj kolumny Elac FS 68.2 od pierwszej właścicielki w idealnym stanie. Kolumny są świetne, kupiłem je w ciemno, gdyż wcześniej miałem mniejszy model FS 67.2 i znałem granie Elaca. Tak że na jakiś czas mam spokój z kolumnami. Teraz będę je testował w różnych konfiguracjach. Pozdrawiam wszystkich poszukujących własnego brzmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts