Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć. 
Potrzebuję wypchać pady w moich AKG K550 MK2. Podobną operację przeprowadził Pan Jakub Łopatko na swojej stronie przy modyfikacji AKG K550 MK1.
Chodzi o lepszy docisk do głowy w celu lepszej izolacji, co za tym idzie - mniej sybilacji, przyciemnienie brzmienia, słyszalny bas 40hz~ itp.

Ze zwykłej gąbki:
image.thumb.png.5db84c2ec94d6123e762445392d9190b.png

wyciąłem dwa takie "banany", które przykrywają małżowinę, jednak szukam czegoś lepszego, lepszej izolacji, nie wiem co to może być i jak to uciąć - ja nożem tapicerskim uciąłem to bardzo "amatorsko". Szukam, żeby było to równe.
Jeśli jest ktoś kto ma wskazówki/jest w stanie wykonać coś takiego to bardzo proszę o wiadomość.

Dodatkowo informuję, że pady są (na 99%) oryginalne (nie są to jakieś większe/mniejsze zamienniki itp, mają R i L wpisany nawet na górze od wewnątrz, czego w żadnym zamienniku nie widziałem...), a więc wycięcie musi zrobione być wg ich rozmiaru.

Pozdrowienia :#

Napisano

Te banany wcale nie muszą być wycięte bardzo dokładnie. Maja na celu nieco zwiększyć grubość padów w rejonie, w którym nasze ucho odstaje bardziej od głowy. Ja takie dystanse robiłem z powodzeniem z poskładanych (okrągłych) bawełnianych płatków kosmetycznych.