Tadżitsu Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 Witam , Jak w temacie szukam kolumn grających od 30Hz . Zależy mi na niskim zejściu basu , ale nie na ciężkim przebasowionyn graniu. Kolumny dobrze żeby były w miarę neutralne , oddające szerokie pasmo . Średnica z dużą ilością informacji , a wysokie bez sybilantów i syczenia. Z dobrym wglądem w wysokie rejestry. Dotychczas miałem Jamo C807 i ten dźwięk mi odpowiadał. Żałuje , że je sprzedałem . Być może ktoś posiada ten model ? poważnie rozważę zakup. Inne propozycje mile widziane w budżecie maks 7k za używki (może ktoś ma T+A Criterion TCi3? Również chciałbym ich posłuchać). Jeśli idzie o nowe , zdaje żonie sprawę że w tym budżecie będzie Bardzo Ciężko . Link do zobrazowania jakie konkretnie brzmienie i pasmo przenoszenia mam na myśli : https://audio.com.pl/testy/stereo/kolumny-glosnikowe/306-c807 Z góry Dzięki za pomoc. Pozdrawiam, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 Czesc, Bez urazy, ale kolejny watek klon. Zaczaj sie na te Jamo, w koncu ktos bedzie gdzies takie oferowal, kup to co miales i spelnialo wszystkie wymagania. Cierpliwosc to klucz do sukcesu. Powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Też mi się wydaje że wałkowaliśmy taki wątek już. Lab to jedno a response pomieszczenia to zupełnie co innego. Jak te Jamo masz sprawdzone to poluj na nie. W tej cenie znajdziesz tez bardzo rzadko występujące na rynku wtórnym Klipsch RF 83 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts