Andy Z Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 Dzień dobry wszystkim. To mój pierwszy post na tym zacnym forum. Od kilkunastu lat choruję na kolumny Tonsil Voyager 350. Zawsze przeszkodą była ilość miejsca. Teraz wszystkie warunki zostały spełnione i szukam takich kolumn . Pytanie moje brzmi czy Ampli onkyo ht-r518 da rade takiemu zestawowi? Fronty Voyager 2x350W Centralny Voyager(100W) Satelity Voyager(2x120W) Dodatkowo posiadam Subwoofer Aktywny Yamaha yst-sw012,który też chciałbym podłączyć do tego Ampli. Jeśli uważacie że ten Ampli jest za słaby to napiszcie proszę co by się nadawało. Z góry serdecznie dziękuję za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2021 Nie da rady. Kup uzywany komplet kolumn lepszej klasy i dołoż do lepszego amplitunera. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2021 Zgadzam się z @S4Home, ten ampli nie da rady. Ponadto Yamaszka YST-SW012 zniknie w tle tych kolumn. Abstrahując od tematu amplitunera, dlaczego Voyager 350? Czym się kierujesz przy wyborze? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Z Napisano 24 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2021 Z sentymentu. Pod koniec lat 90 zachorowałem na te kolumny i powiedziałem Sobie że kiedyś je kupię. Teraz w końcu mam miejsce. Ale widzę że to chyba niezbyt dobry wybór. 🙂 Może jakieś propozycje zestawu 5.1? Podoba mi się zestaw Jamo s606 ale jestem otwarty na propozycje. Andrzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 24 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2021 Szukasz nowych/używanych? Jakie pomieszczenie? Budżet? 6 minut temu, Andy Z napisał: Podoba mi się zestaw Jamo s606 Już od kilku lat nie jest produkowany. Sam zestaw był w swoim czasie bardzo popularny. Do kina się nadaje, do muzyki można zdecydowanie lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Z Napisano 24 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2021 Nie ma dla Mnie znaczenia czy nowy czy używany. Mój budżet na same kolumny to około 2500 +/- kilka PLN. Na wzmacniacz myślałem przeznaczyć podobną kwotę. Pomieszczenie ma 3m/5m, jednak strefa tv to 3m/2.2m gdzie 3m to długość strefy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2021 15 godzin temu, Andy Z napisał: Z sentymentu. Pod koniec lat 90 zachorowałem na te kolumny i powiedziałem Sobie że kiedyś je kupię. Teraz w końcu mam miejsce. Ale widzę że to chyba niezbyt dobry wybór. 🙂 Może jakieś propozycje zestawu 5.1? Podoba mi się zestaw Jamo s606 ale jestem otwarty na propozycje. Andrzej. No 30 lat minęło. S 606 są jeszcze gorsze. W tej cenie kupisz POLK T531 z nowych. A jak dobrze poszukasz to znajdziesz set Klipsch F1 może F2, B2, C1 albo Tannoy M4/F4 Zdecydowanie w to bym poszedł na Twoim miejscu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2021 @Andy Z zerknij na zestaw Magnat Supreme 1002, wspomniane już Polki ewentualnie coś z STX-a. Co do amplitunera: Denon AVR-X1600/AVR-S750 lub Yamaha RX-V4A Najlepiej porównaj kilka setów. Jak nie masz daleko zapraszam na odsłuch. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts