Łukasz Wudarski Napisano 24 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2021 Wstawiam plan. Tak jak pisałem TV jeszcze nie wisi, jest jedynie tunel zrobiony pod kable od TV. Meble też nie są skręcone, można je jeszcze przesuwać (witrynę przenosimy do tyłu, a zostawiamy szafkę i komodę, no i dzięki temu mamy więcej przestrzeni wokół kolumn). Po Waszych postach poważnie rozważam przejście na monitory podstawkowe. Chciałbym w tym budżecie jeszcze tylko zamknąć się też w konsolach pod nie, a może uda się też coś przyoszczędzić, przez przejście na podstawki? Nie czepiajcie się architektki. Ona wrzuciła na wizualizacje to tak nieco na siłę w ostatniej chwili, ja od początku jej mówiłem ze będzie za mało miejsca na wciskanie podłogówek tak pomiędzy i to jeszcze z zerową przestrzenią wokół. Niemniej jednak zostało to tak, bo ja zdawałem sobie sprawę że jak kupię sprzęt to i tak sobie będę ustawiał tak żeby było dobrze. Tym bardziej że nie jest tu w zasadzie nic na stałe, tylko wszystko to meble modułowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 września 2021 Udostępnij Napisano 24 września 2021 (edytowany) To jeszcze, jaką długość ma narożnik? W jakiej odległości od ściany balkonowej jest środek lewego siedziska narożnika (bo to będzie optymalne miejsce do słuchania muzyki)? Czy narożnik można przekręcać lewy-prawy? Edytowano 24 września 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Wudarski Napisano 24 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2021 Narożnik ma 220 szerokości, 140 głębokości (licząc po leżance, a 70 w miejscu odsłuchowym), Miejsce odsłuchowe będzie znajdowało się 120 cm od ściany okiennej) Czyli innymi słowy siedzieć i słuchać będę 120 od ściany z oknem i głowę będę miał jakieś 40 cm od ściany z obrazem - bo jednak słucham siedząc, oparty). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 24 września 2021 Udostępnij Napisano 24 września 2021 Uwzględniając jeszcze, że drzwi balkonowe muszą się otwierać, to proponowałbym taki układ (wymiary szafek z czapki, bo ich nie znam). Siedzisz centralnie względem TV i stereo. Kolumny odsunięte od ścian. Estetyka i funkcjonalność w normie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts