piorut Napisano 9 października 2021 Udostępnij Napisano 9 października 2021 Cześć. Chcę wykonać panele pochłaniające. Nie ma u mnie w okolicy zbyt dużego wyboru, natrafiłem na Rockwook Steprock Plus o dużej gęstości: https://www.rockwool.com/pl/produkty-i-rozwiazania/produkty/steprock-plus/?selectedCat=dokumentacja produktowa#Specyfikacjeiwymiary Z tego co oglądałem filmy na YT to jeśli wymieniano nazwy wełen, to były to typy na ściany a ta, którą znalazłem w opisie ma, że jest do podłóg: Płyty ze skalnej wełny do izolacji akustycznej i termicznej w rozwiązaniach akustycznych podłóg pływających. Wolę się upewnić - czy taka wełna dobrze spełni swoją rolę jako materiał na panel pochłaniający? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 9 października 2021 Udostępnij Napisano 9 października 2021 Ważna jest gęstość, powinna być 80-130 kg/m³ ta wygląda że ma około 115 czyli powinna być OK Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piorut Napisano 9 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 października 2021 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Kierowałem się gęstością, spośród mizernej dostępności. Nie widziałem tylko czy ścienna czy podłogowa ma znaczenie. Zacznę kompletować całość i mam nadzieję, że będzie poprawa na pustych ścianach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts