Mateusz Paw Napisano 11 października 2021 Udostępnij Napisano 11 października 2021 Witajcie Państwo. Mam problem z gramofonem... Posiadam philips 685 z wkładka philips 400. Kupiłem nową igłę bo stara była złamana ale po włączeniu nie gra. Sprawdziłem wkładkę omomierzem i na. Jednym kanale ma 850ohm a na drugim 880ohm. Wg serwisowi. Powinno być 950ohm. Sprawdziłem przejścia przewodów i jest ok a gramofon nie gra... Jakieś pomysły? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość IsabellSchwarz Napisano 27 maja 2022 Udostępnij Napisano 27 maja 2022 (edytowany) Muszę też naprawić moje urządzenie. Kiedy pióro uderza w płytę, w ogóle nie słychać dźwięku. A ja lubiłem włączać muzykę i grać w gry online. Niedawno otrzymałem też darmowe pieniądze za rejestrację i byłem w bardzo dobrym nastroju, ale zdenerwowałem się, gdy dowiedziałem się, że mój Philips jest zepsuty. Gdzie mogę go naprawić w Łodzi? Edytowano 27 maja 2022 przez IsabellSchwarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 maja 2022 Udostępnij Napisano 28 maja 2022 12 godzin temu, IsabellSchwarz napisał: Gdzie mogę go naprawić w Łodzi? Hi-Fi Market. Komis audio , Piotrkowska 204, 90-001 Łódź , tel: 42 636 66 12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 Fajnie by było poznać prawdziwe koszty naprawy takich staroci na obecna chwile. Niejeden wkręcony w vintage, mógłby po tym otrzeźwiec Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 8 godzin temu, FromBorg napisał: Fajnie by było poznać prawdziwe koszty naprawy takich staroci na obecna chwile. Niejeden wkręcony w vintage, mógłby po tym otrzeźwiec Średnie koszty przeglądu , regulacji , ustawienia obrotów , wymiany paska / tutaj w zależności od dostępności/ to od 70 do 200 zł. A jakie są koszty naprawy pogwarancyjnej / 2 lata szybko mija / nowych klocków , masz jakieś dane ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Średnie koszty przeglądu , regulacji , ustawienia obrotów , wymiany paska / tutaj w zależności od dostępności/ to od 70 do 200 zł. A jakie są koszty naprawy pogwarancyjnej / 2 lata szybko mija / nowych klocków , masz jakieś dane ? Zakaldasz, ze po dwoch latach cos sie zepsuje? Nie sadze. Za to w starociu zawsze cos bedzie sie walic i ciagnac koszty na niebotyczne poziomy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 1 minutę temu, FromBorg napisał: Zakaldasz, ze po dwoch latach cos sie zepsuje? Nieee , skądże , nowe jest wieczne ! 3 minuty temu, FromBorg napisał: Za to w starociu zawsze cos bedzie sie walic i ciagnac koszty na niebotyczne poziomy Odpuśćmy , nie ma sensu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FromBorg Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 10 minut temu, tomek4446 napisał: Nieee , skądże , nowe jest wieczne ! Odpuśćmy , nie ma sensu. Nic nie jest wieczne, ale i nie ma sensu wmawianie ludziom, ze kilkudziesiecioletni zlom to objawienie. W koncu wszyssyko trafi na smietnik, z tym ze "vintage" kilkadziesiat lat wczesniej niz cos nowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 29 maja 2022 Udostępnij Napisano 29 maja 2022 1 minutę temu, FromBorg napisał: W koncu wszyssyko trafi na smietnik, z tym ze "vintage" kilkadziesiat lat wczesniej niz cos nowego. Niekoniecznie Moje gramofony z lat 70-tych oraz kompakty z lat 80 - tych przeżyły już sporo klocków wyprodukowanych po 2000 roku. Obserwuje zmiany wśród znajomych Ale jasne , ze nie można generalizować. Tak samo można zajeździć nowy klocek jak i stary , użytkowanie również ma znaczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2022 (edytowany) Moja ponad 30 letnia Wega po rewitalizacji, serwisie wygląda jak nowa że sklepu. :))) Gra już kilka lat!! :)))) PS. Kiedyś moja znajoma, jak pierwszy raz zobaczyła u nas gramofon, myślała, że nowy!! 🤭. Nie chciała uwierzyć, że to taka staroć. Pozdrawiam Edytowano 6 czerwca 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 20 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2022 Dnia 28.05.2022 o 12:35, tomek4446 napisał: Hi-Fi Market. Komis audio , Piotrkowska 204, 90-001 Łódź , tel: 42 636 66 12 Witajcie, wybaczcie, że się wcinam. Trafiłem tu przez przypadek i widzę, że został polecony serwis, do którego zamierzałem się wybrać. Wiesz może coś więcej, miałeś może styczność? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2022 48 minut temu, Pajto02 napisał: Wiesz może coś więcej, miałeś może styczność? Miałem , przez jakieś 28 lat , bo tyle czasu tam łażę Piotr / właściciel/ dokonuje drobnych napraw , poważniejsze zleca. Jak byś pytał o gwarancję dobrego serwisu, to jeszcze kilka lat temu bym Ci ją dał bez problemu. Teraz to już bywa różnie , taka jest prawda. Ale warto spróbować , przynajmniej masz 100% pewność uczciwości ze strony właściciela. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 20 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2022 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Miałem , przez jakieś 28 lat , bo tyle czasu tam łażę Piotr / właściciel/ dokonuje drobnych napraw , poważniejsze zleca. Jak byś pytał o gwarancję dobrego serwisu, to jeszcze kilka lat temu bym Ci ją dał bez problemu. Teraz to już bywa różnie , taka jest prawda. Ale warto spróbować , przynajmniej masz 100% pewność uczciwości ze strony właściciela. Kurczę, a właśnie taką gwarancja by mi się przydała, do tej pory nigdy nie musiałem nic serwisować i nawet nie mam oglądu, gdzie spokojnie mogę powierzyć sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2022 8 godzin temu, Pajto02 napisał: Kurczę, a właśnie taką gwarancja by mi się przydała Dawnych serwisantów znałem , i mógłbym za nich ręczyć. Byli to ludzie na emeryturze którzy dłubali sprawdzając każdy element , bo mieli czas i nie było to ich główne źródło utrzymania. Teraz by serwis opłacił lokal , pracowników , ZUS itd. musi być "przemiał " i z jakością jest różnie. W Łodzi masz jeszcze OTJ na Więckowskiego 32 , naprawiałem tam CD i i było ok. ale znam też negatywne opinie. Kolejny to Retrospekcja Vintage na Srebrzyńskiej 83/39, naprawiałem tam Yamahę CX-1000 , zrobili bardzo dobrze ale uprzedzam tanio nie będzie. A co masz do naprawy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 21 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2022 Prawdopodobnie padł czujnik krańcowy w mechanizmie napędu w Xindaku C-06, daje błędny sygnał do przesuwu listwy zębatej, która jest już na krańcu i dalej się nie może przesunąć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2022 20 godzin temu, Pajto02 napisał: Prawdopodobnie padł czujnik krańcowy w mechanizmie napędu w Xindaku C-06 W tym przypadku zwróciłbym się do OTJ . Serwisują sprzęt dla Best Audio , więc mają do czynienia z nowszymi konstrukcjami. A co z serwisem producenta o ile takowy istnieje ? Próbowałeś się dowiedzieć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 22 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2022 4 godziny temu, tomek4446 napisał: A co z serwisem producenta o ile takowy istnieje ? Próbowałeś się dowiedzieć ? Dość rzadki sprzęt, do tego od lat już nieprodukowany, jedynym dystrybutorem w Polsce był chyba Polpak a serwisu jako takiego w Polsce nie ma, więc bez szans. Postaram się skontaktować i zapytać, jak to widzą w tych serwisach w Łodzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2022 3 godziny temu, Pajto02 napisał: zapytać, jak to widzą w tych serwisach w Łodzi. Już dawno skończyła się era serwisów fabrycznych obecnie dystrybutorzy podpisują umowy z normalnymi punktami serwisowymi. Top HI FI chyba też korzysta z OTJ. Możesz spróbować. Znam właściciela i wiem , że podejmował się napraw cholernie drogich klocków , ma o tym pojęcie ale jak wyjdzie życie pokaże 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 22 czerwca 2022 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2022 Dziękuję za rady, będę działał, bo naprawdę dźwiękowo ten sprzęt jak na tę półkę cenową wypada bardzo dobrze. Poza tym, mam do niego ogromny sentyment i z zewnątrz nadal jak fabrycznie nowy 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts