Jespers Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Witam, Posiadam aktualnie amplituner Yamaha - RX-V673, niestety nie wspiera on 4K oraz innych najnowszych technologii, które posiada mój telewizor - OLED55GX3LA. Do amplitunera mam podlaczony zestaw Klipsch 5.1 2x F1, 1xC1, 2xB2 + jakis tam subwoofer.. Jaki muszę mieć budżet, aby kupić używany amplituner, który w pełni wykorzysta technologie tego telewizora i nie zepsuje dzwieku z tych glosnikow? Czy jestem w stanie wyrwać coś w kwocie 1500 zł, oczywiście używanego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Cześć, 1 godzinę temu, Jespers napisał: niestety nie wspiera on 4K oraz innych najnowszych technologii, które posiada mój telewizor możesz rozwinąć? Podłączasz konsole? O jakich technologiach piszesz? Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jespers Napisano 12 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2021 43 minuty temu, LBX Systemy Audio napisał: Cześć, możesz rozwinąć? Podłączasz konsole? O jakich technologiach piszesz? Piotr Mam na myśli glownie technologie netflixa oraz te wykorzystywane w filmach (podlaczony będzie do komputera, z niego tez heda leciec filmy) , np dolby vision no i pelne 4K, telewizor ma 120mhz, ale nie wiem czy az tak uda sie zaszalec z ampli.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Z ampli raczej nie poszalejesz. Podłącz kompa bezpośrednio pod TV i wyprowadź dźwięk z TV do ampli. Z używanych, w pełni wykorzystujących założone przez Ciebie technologie - żaden. Lepiej zostań obecnie przy tym co masz i ciesz się sprzętem. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jespers Napisano 12 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2021 Którym kablem najlepiej wyciagnac dźwięk by miec 5.1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Komputerem się wepnij w dowolne złącze HDMI (bez ARC) do telewizora, natomiast z TV do amplitunera kablem z gniazda HDMI ARC do monitor out w ampli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jespers Napisano 12 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2021 A, ok. Myslalem zeby pociagnac to jakims optycznym kablem czy innym To teraz jak zostanie przekazany dzwiek? Bo dzwiek wysylam z komputera / dekodera do amplitunera, jednak jezeli pomine amplituner to musze jakims kablem przeslac dzwiek do ampli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Dekoder zostaw wpięty do ampli. Tylko sam komputer/konsolę wepnij bezpośrednio do TV. Pozwoli Ci to korzystać z tych technologii, o których pisałeś wcześniej. W ustawieniach TV audio po ustawieniu wyjścia audio ARC dźwięk wyjdzie na to złącze nawet wtedy, kiedy sygnał źródłowy podawany jest na inne gniazdo HDMI. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jespers Napisano 12 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2021 To jakie mam wtedy ustawić źródło dzwieku na amplitunerze by odtwarzac dzwiek z komputera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 W amplitunerze pozostajesz na tych samych ustawieniach audio co w przypadku odtwarzania np. Netflixa czy You tube. Źródło zmieniasz tylko w TV. Wyślij mi nr telefonu na priv to Ci to wytłumaczę. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jespers Napisano 12 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2021 Chodzi o takie ustawienie jak w tym filmiku + zmiana zrodla dzwieku w TV ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Ten filmik pokazuje jak podłączyć i uruchomić ARC w ampli - i tak, dotyczy tego rozwiązania o którym wspominałem Do tego jeszcze ustawienia wyjścia audio w TV i będzie to działało. Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jespers Napisano 12 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2021 Super, dzieki wielkie za pomoc. Postaram się w takim razie zrobić to w domu. Nigdy nie korzystałem z HDMI ARC i w sumie nie za bardzo wiedziałem, że tak przyjemnie to działa. Mam nadzieje, że wszystko pojdzie ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Poza uzyskaniem samego audio zwrotnego możesz ustawić ampli tak aby startował wraz z TV po jego załączeniu (HDMI Control) Piotr 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 Jeśli ten amplituner działa to go zostaw. Nie kupisz w tej cenie porównywalnie brzmiącego 4h120hz z HDR i takimi bajerami Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jespers Napisano 13 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2021 Tak na przyszłość, jaki potrzebuje budżet, żeby kupić coś fajnego w nie gorszym brzmieniu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 października 2021 Udostępnij Napisano 14 października 2021 No właśnie. Bo na teraz to Twój 673 to model porównywalny do Yamaha 6A i Denon 2700. Czyli w okolicy 3500 zł za nowy Ale, przyszłość? Te modele już zaczynają się pokazywać powyżej 4K. Więc nikt Ci tego nie powie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts