Nikko Napisano 17 października 2021 Udostępnij Napisano 17 października 2021 Witam Na wstępie chciałbym przywitać wszystkich forumowiczów, jest to mój pierwszy temat. Potrzebuje pomocy przy wyborze wzmacniacza do PMC 21. Teraz gram na vintagowym Nikko 990, natomiast mam wrażenie że nie wykorzystuje on potencjału kolumn. Interesuje mnie sprzęt z 2 ręki ponieważ w budżecie +/- 2000 zł uważam że z nowych modeli nic ciekawego nie znajdę. Myślałem nad Roksan Kandy K2 ew. Caspian mk1. Niestety nie mam możliwości odsłuchu, najbliższe oferty są daleko od mojego miejsca zamieszkania. Przede wszystkim chciałbym poprawić wypełnienie średnicy i dodać trochę " powietrza ". Nie lubię natomiast zbyt ostrego / suchego czy analitycznego brzmienia. Chciałbym też, aby zestaw grał dobrze przy niskim poziomie głośności ponieważ najczęściej słucham spokojnie wieczorami. Źródło to CA Dacmagic100 + pliki z komp. czasami plyty CD z odtwarzacza. Pokój 15m2 z przeciętną akustyką. Czy ww. wzmacniacze to dobry trop ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 października 2021 Udostępnij Napisano 18 października 2021 Problemem jest budżet oraz CA DAC 100 który dodatkowo jeszcze podnosi poziom wysokich tonów. stary Caspian to dobry pomysł. Dalej Denon 2000R lub 2000 AE Musical Fidelity M3i albo któryś ze starszych NAD. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts