Łukasz Danek Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Cześć, Mam pewien problem z wyłączającym się obrazem gdy oglądam tv z dekodera. Dekoder jest podłączony do amplitunera Yamaha RX-V4A, gdy amplituner jest włączony to z obrazem jest wszystko ok, natomiast jeśli dekoder jest wyłączony co chwilę wyłącza się obraz i dźwięk na TV na kilka sekund. Próbowałem różnych ustawień apmlitunera jeśli chodzi o HDMI oraz kilku kabli HDMI, nawet HDMI 2.1 i ciągle to samo. Czy ktoś może wie gdzie może leżeć problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 21 godzin temu, Łukasz Danek napisał: Dekoder jest podłączony do amplitunera Yamaha RX-V4A, gdy amplituner jest włączony to z obrazem jest wszystko ok, natomiast jeśli dekoder jest wyłączony co chwilę wyłącza się obraz i dźwięk na TV na kilka sekund. Jak dekoder jest wyłączony to z czego masz obraz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Danek Napisano 27 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2021 Przejęzyczenie. Chodziło o amplituner. Jeśli amplituner jest wyłączony to obraz co chwilę się wyłącza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 No to pass thru nie działa dobrze. Albo wina kabla i to bym w pierwszej kolejności sprawdził albo ampli uszkodzony. Sprawdź inne gniazdo. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Danek Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 Kabli sprawdziłem już kilka i na każdym tak samo. Nawet na HDMI 2.1 za kilka stówek. Jeszcze co zauważyłem wczoraj to, że jak wyłączę dekoder i włączę ponownie to wszystko jest ok. Może to być wina dekodera? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 października 2021 Udostępnij Napisano 29 października 2021 albo protokoły się nie dogadują. wtedy nic z tym nie zrobisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts