Delfinek Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Cześć Jestem dumnym posiadaczem dwóch kolumn Sansui S-65 [2x 105w (max input power) 8ohm]. Obecnie sansui'e grają z PIONEER DC-Z81 natomiast podobno jest to sprzęt słabej klasy i te kolumny potrzebują czegoś lepszego. Pytanie czego? I w jakich pieniądzach? Jesteście w stanie polecić coś używanego w okoliach 500pln? Wiem, że to niewiele jak za sprzęt audio, ale jestem w tej dziedzinie świeży i nie chciałbym rzucać się od razu na głęboką wodę. Interesuje mnie w zasadzie tylko polepszenie jakości audio, muzyki słucham raczej cicho więc nie potrzebna jest ogromna moc - chyba, że kolumny wymagają jej, żeby dobrze zabrzmieć Dodatkowo chciałbym kupić nowe przewody głośnikowe oraz kabel jack - 2xrca do podłączenia kolumn do DAC'a. Tutaj również proszę o polecenie czegoś sensownego i w przyziemnym budżecie. Obecnie kolumny grają podłączone do audioquest'a dragonfly black, a muzyka leci z tidala master Proszę o polecenie czegoś sensownego, bo nie znam się na tym kompletnie. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Zrób zdjęcie z tyłu. Czy są to kolumny aktywne? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delfinek Napisano 16 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 Dnia 14.11.2021 o 07:58, 1Ender napisał: Zrób zdjęcie z tyłu. Czy są to kolumny aktywne? Są to kolumny pasywne: z tyłu wchodzą dwa gołe przedowy: plus i minus. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts