Delfinek Napisano 13 listopada 2021 Napisano 13 listopada 2021 Cześć Jestem dumnym posiadaczem dwóch kolumn Sansui S-65 [2x 105w (max input power) 8ohm]. Obecnie sansui'e grają z PIONEER DC-Z81 natomiast podobno jest to sprzęt słabej klasy i te kolumny potrzebują czegoś lepszego. Pytanie czego? I w jakich pieniądzach? Jesteście w stanie polecić coś używanego w okoliach 500pln? Wiem, że to niewiele jak za sprzęt audio, ale jestem w tej dziedzinie świeży i nie chciałbym rzucać się od razu na głęboką wodę. Interesuje mnie w zasadzie tylko polepszenie jakości audio, muzyki słucham raczej cicho więc nie potrzebna jest ogromna moc - chyba, że kolumny wymagają jej, żeby dobrze zabrzmieć Dodatkowo chciałbym kupić nowe przewody głośnikowe oraz kabel jack - 2xrca do podłączenia kolumn do DAC'a. Tutaj również proszę o polecenie czegoś sensownego i w przyziemnym budżecie. Obecnie kolumny grają podłączone do audioquest'a dragonfly black, a muzyka leci z tidala master Proszę o polecenie czegoś sensownego, bo nie znam się na tym kompletnie. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
1Ender Napisano 14 listopada 2021 Napisano 14 listopada 2021 Zrób zdjęcie z tyłu. Czy są to kolumny aktywne? Odpisz, cytując
Delfinek Napisano 16 listopada 2021 Autor Napisano 16 listopada 2021 Dnia 14.11.2021 o 07:58, 1Ender napisał: Zrób zdjęcie z tyłu. Czy są to kolumny aktywne? Są to kolumny pasywne: z tyłu wchodzą dwa gołe przedowy: plus i minus. Odpisz, cytując
Recommended Posts