Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Obecnie posiadam edifier s2000mkiii . Głosniki do wiekszosci muzyki sa idealne , gdyby tylko była możliwosć podłaczenia suba... 

Szukuje się do zakupu  SVS SB-1000 pro . Pytanie jakie głosniki bedą sie z tym komponować . Poziom edifier minimum - grają bardzo czysto scena itp.. ale w techno itp poprostu brakuje kopa z basu... 

Najlepiej aktywny zestaw . Wejscie optyczne wymagane .

Przeczytałem tutaj dwa wątki ... chyba ze jest szansa zeby kupić wzmacniacz i wtedy jakoś sparowac te głosniki z subem - ale nie wiem czy to ma sens .

Wymiary głosników podobne do tych edifier - mogą byc nawet lekko wieksze.

Rozważałem Klipsch the Fives - ale cena zabija , a pewnie graja podobnie .

Edytowano przez robotnik
Napisano
2 godziny temu, S4Home napisał:

Masz tanie a ciekawe Magnat Multi Monitor 220.

Albo drożej Focal Shape 50. Ale on nie ma optyka.

W kazdym razie to znacznie lepsze granie.

Piotr

ok , a cos drozszego . bo te magnaty tylko 40w rms . moga byc glosniki powiedzmy do tych 2k . i jakas dobra oferta razem z subem moze sie znajdzie. ponizej jakosci grania tych edifierow nie chcialbym schodzic . w ostatecznosci moze byc zestaw z ampli .. ale jak sie da to wole unikac . jakims audiofilem nie jestem a to tylko dodatkowe kable i sprzet

Napisano

I ktos moze cos doradzic  ?

sub bedzie s1000 pro . chyba ze ktos tu ma inne propozycje . ktos dawal chyba jakiegos magnata czy marantza za 1k . 

tylko te glosniki , gdyby edifiery mialy wyjscie na suba to wgole ematu by nie bylo bo graja dla mnie idelanie oprocz basu - wszystko co gra lepiej jestem w stanie doplacic ale musi byc ten sub i optyk dla wygody :)

Napisano
Dnia 15.11.2021 o 07:41, S4Home napisał:

Masz tanie a ciekawe Magnat Multi Monitor 220.

Albo drożej Focal Shape 50. Ale on nie ma optyka.

W kazdym razie to znacznie lepsze granie.

Piotr

ok widze ze  svs1000 w ofercie po 2k jest , czy czyms sie rozni od svs1000pro oprocz obslugi aplikacja ?

Juz wlasciwie jestem zdecydowany zeby go kupic - tylko jakie glosniki do tego poleczasz i jak mozna prosic oferte za calosc na PW

Napisano

PRO ma obsługę aplikacji. Jesteś go w stanie lepiej ustawić.

Jaki budzet zostaje Ci w przypadku zakupu tego suba?

Bo szczerze to nie wiem czy wybierając po prostu monitory w wyższej cenie bez tego suba nie zrobisz lepiej.

Serio

Piotr

Napisano
8 godzin temu, S4Home napisał:

PRO ma obsługę aplikacji. Jesteś go w stanie lepiej ustawić.

Jaki budzet zostaje Ci w przypadku zakupu tego suba?

Bo szczerze to nie wiem czy wybierając po prostu monitory w wyższej cenie bez tego suba nie zrobisz lepiej.

Serio

Piotr

Monitory tyle ile trzeba , na pewno nie horsze niz te edifery . Podoba mi się jak czysto graja i jak szczegolowo . Wielkość podobna lub nawet lekko wieksze mogą być . Cena no najlepiej do 2k , ale 3 k przeboleje

4 minuty temu, robotnik napisał:

Monitory tyle ile trzeba , na pewno nie horsze niz te edifery . Podoba mi się jak czysto graja i jak szczegolowo . Wielkość podobna lub nawet lekko wieksze mogą być . Cena no najlepiej do 2k , ale 3 k przeboleje

Z suba to ma być głównie do muzyki , dynamiczny kop . Z tego co czytałem to svs najlepsze jest do tego.  Do filmów mam hw950a i szczerze na jakimkolwiek stereo nie ma takich efektów . Za to do muzyki 2+1 to będzie ideał

Napisano
2 godziny temu, S4Home napisał:

Najlepszy do muzyki jest rel. Ale jego w takiej cenie nie znajdziesz 

Zastanów się czy nie lepiej kupić monitory które bez suba zagrają potężnym basem.

Kef R3, elac carina, magnat signature

Piotr

zdecydowanie ide w suba - nie jestem audiofilem , ale dla mnie jest roznica bas z suba i bez . do zwyklej muzyki to wole sluchac z tych edifierow , ale jak jakies dance techno itp to zmieniam na soundbar wlasnie ze wzgledu na subwoofer .