Kanashai Napisano 24 listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 listopada 2021 Cześć Chcę zmienić wysłużone Tonsil Scherzo 200 na coś nowszego. Zestaw jaki posiadam to Pioneer VSX 934, Taga 806s i Taga 806c. Metraż pokoju ok. 35-40m2. Budżet to ok. 1500zł. Miałem okazję posłuchać Wharfedale Diamond 330 i muszę przyznać że podobało mi się ich brzmienie. Aktualnie mam możliwość kupna tych kolumn za właśnie ok. 1,5 tys. Jakie są opinie o tych kolumnach? Czy jest coś w tej cenie coś innego wartego rozważenia? Sub zamierzam dokupić w późniejszym czasie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 listopada 2021 Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 Kupił bym lepsze kolumny używane. Klipsch F2, Mission M34i, Tannoy M4, Dali 450 Te Wafle moga być za małe do 40m. One są malutkie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanashai Napisano 25 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 A coś ze sprzętów dostępnych w sklepach? W takim budżecie nic się nie znajdzie? To może jest coś niewiele droższego a wartego dołożenia pieniędzy? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanashai Napisano 25 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2021 A co powiecie o Melodika BL40 MKIII? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 To tak, Melodika BL 40 MKIII, Heco Aurora 700, ELAC F6.2 To jest już dobry trop Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanashai Napisano 26 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2021 Dobrze. A gdybym zwiększył budżet do 2.8, to co jeszcze było by warte uwagi? Czy dźwięk bedzie faktycznie slyszalnie lepszy od starych Tonsili? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Te same typy. I tak będzie lepszy od starych Tonsili. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 Dnia 26.11.2021 o 15:26, Kanashai napisał: A gdybym zwiększył budżet do 2.8, to co jeszcze było by warte uwagi? Do porównania dorzucę Pylon Sapphire 25 lub dynamiczniejsze Opal 30. Jeżeli będziesz miał gdzie to warto poświęcić im chwilę uwagi. Co do poprzednich typów to Heco Aurora 700. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts