Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam! Nie mam pojęcia gdzie mogę szukać pomocy w tej sprawię, dlatego piszę to właśnie tutaj z nadzieją, że ktoś wie jak rozwiązać mój problem ze słuchawkami bezprzewodowy (QCY-T8). Mianowicie chodzi o to, że jedna ze słuchawek w pewnym momencie podłączyła się do laptopa, zaś druga do telefonu. Tak oto mogę słuchać muzyki z dwóch urządzeń na raz, jednak przyznam, że niezbyt mi się to podoba. Próbowałem na nowo je sparować, jednak nie przyniosło to żadnych efektów. Podobnie jak "usuwanie" i "zapominanie ich" w ustawieniach bluetooth. Może robię coś źle? Czy ktoś może wie jak mogę rozwiązać ten problem? Ciężko obyć mi się bez muzyki, więc bardzo mi na tym zależy😅

(screen przedstawia co pokazuje mi się w bluetooth kiedy próbuję połączyć słuchawki z telefonem)

IMG_20211128_021859.jpg

Edytowano przez karol08_
Dodatkowe informacje
Napisano

To bardzo częsty problem ze słuchawkami TWS, które można używać pojedynczo i niezależnie. Zacznij od tego że powinieneś je pousuwać (zapomnieć) z systemów operacyjnych urządzeń które masz. Musisz poszukać jak się resetuje Twoje słuchawki. Z reguły jest o tym informacja w instrukcji obsługi. Po ich zresetowaniu instalujesz je na nowo. Aby nie dochodziło do takiej sytuacji w przyszłości warto przeczytać jak z nimi postępować gdy się je uruchamia. Często jest tak, że obie słuchawki powinny się ze sobą sparować przed wyjęciem z etui ładującego po otwarciu jego wieczka. Jeśli tego nie robisz , istnieje spore prawdopodobieństwo że obie połączaa się niezależnie z dwoma urządzeniami i potem nie chcą się łączyć ze sobą wzajemnie.

Napisano
50 minut temu, MobyDick napisał:

To bardzo częsty problem ze słuchawkami TWS, które można używać pojedynczo i niezależnie. Zacznij od tego że powinieneś je pousuwać (zapomnieć) z systemów operacyjnych urządzeń które masz. Musisz poszukać jak się resetuje Twoje słuchawki. Z reguły jest o tym informacja w instrukcji obsługi. Po ich zresetowaniu instalujesz je na nowo. Aby nie dochodziło do takiej sytuacji w przyszłości warto przeczytać jak z nimi postępować gdy się je uruchamia. Często jest tak, że obie słuchawki powinny się ze sobą sparować przed wyjęciem z etui ładującego po otwarciu jego wieczka. Jeśli tego nie robisz , istnieje spore prawdopodobieństwo że obie połączaa się niezależnie z dwoma urządzeniami i potem nie chcą się łączyć ze sobą wzajemnie.

Dziękuję za pomoc! Twoja instrukcja pomogła i wszystko znowu jest jak należy.