barteszek Napisano 30 listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 listopada 2021 Cześć, mam zestaw j.w., pomieszczenie 45m2 (ale to pokój z kuchnią, więc głośniki są ukierunkowane na ok. 30-35m), do tego bluesound node jako streamer/dac (😍) + kilka różnych, niezłych CD na zmianę. Lubię brzmienie tego co mam - neutralnie, świetnie do soulu, jazzu, lekkiego rocka, brzmień typu daft punk. Nie męczy, mogę słuchać muzyki cały dzień. To czego mi brakuje, to basowe kopnięcie przy One Metalliki, mocna gitara rytmiczna albo kopnięcie w jaja przy Prodigy, może potencjał imprezowy (bez przesady, 40+). Poprzedni zestaw kupowałem budżetowo, teraz mogę wydać więcej, ale nie wiem, czy muszę. W mojej ocenie - a się nie znam 😉 - wzmacniaczowi nic nie brakuje i chyba potrzebuję nowych głośników. Ale może na odwrót? Na ogólną dyskusję pt. "nowy zestaw do 8-10k" chyba nie jestem gotowy 😅 Będę wdzięczny za opinie bardziej doświadczonych! Bartek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 listopada 2021 Na odwrót. Nie znam Twojego budżetu. ale jeśli w brzmieniu brakuje Ci tylko zejscia basowego to ja bym obstawał jednak wzmacniacz. W 45metrowym pomieszczeniu przydały by sięco prawda M35i ale te tez są dobre. Jaki masz budżet? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteszek Napisano 30 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2021 2 godziny temu, S4Home napisał: Na odwrót. Nie znam Twojego budżetu. ale jeśli w brzmieniu brakuje Ci tylko zejscia basowego to ja bym obstawał jednak wzmacniacz. W 45metrowym pomieszczeniu przydały by sięco prawda M35i ale te tez są dobre. Jaki masz budżet? Piotr Dzięki. Jak pisałem, w pomieszczeniu nie wykorzystuję kubatury - sprzęt jest ustawiony w poprzek prostokąta a całość jest dość zagracona. Fakt jednak, że ok. 43 m2 na 3,5 wysokości robi przestrzeń. Budżet, przy wymianie całości +/- 8k. 1 komponent +/- 3-4k. b. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteszek Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Dnia 30.11.2021 o 07:27, S4Home napisał: Na odwrót. Nie znam Twojego budżetu. ale jeśli w brzmieniu brakuje Ci tylko zejscia basowego to ja bym obstawał jednak wzmacniacz. W 45metrowym pomieszczeniu przydały by sięco prawda M35i ale te tez są dobre. Jaki masz budżet? Piotr @S4HomePiotr, a co myślisz o Cambridge Audio CXA81 do tych głośników? I jako wzmacniacz "przyszłościowy", gdybym chciał zmieniać kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 Tak jestem za. Do obecnych Missionów bedzie to dobre zestawienie. Możesz też pomyśleć o Roksan K3, Atessa, Mogę Ci wypożyczyć wszystkie 3 i dobrze wycenić. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteszek Napisano 3 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 4 minuty temu, S4Home napisał: Tak jestem za. Do obecnych Missionów bedzie to dobre zestawienie. Możesz też pomyśleć o Roksan K3, Atessa, Mogę Ci wypożyczyć wszystkie 3 i dobrze wycenić. Piotr Dzięki wielkie! Byłoby super ale trochę daleko. Jestem z Poznania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barteszek Napisano 15 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 Hej, jeszcze raz chciałem podziękować. Oczywiście po odsłuchach wymieniłem wszystko i już jestem szczęśliwym posiadaczem Cambridge Audio CXA81 i Pylon Diamond 28 Spokojnych Świąt! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts