sebastianw4 Napisano 1 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2021 Witam, Od niedawna jestem posiadaczem SUBa Q Acoustics q b12. Podłączyłem go zamiast mojego poprzednika ONKYO SKW-501. Po zmianie niezbyt widzę jakąkolwiek różnice, podejrzewam ze coś jest nie tak w ustawieniach, różnica powinna być ogromna a jednak nie jest... A może to wina Amplitunera? Za słaby na tak dobry SUB? Ampli to Onkyo tx-nr575e, dodam, że głośniki przednie i surround jak na razie mam q acoustics 2020i a centrala to q acoustics 3050Ci. Kombinowałem z ustawieniami jak tylko się da i nie wiem co jest nie tak.... A z tyłu suba podlaczyc go pod R czy L/Mono czy może to i to? Za wszelką poradę dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Suba podłączasz pod mono. Czy zrobiłeś ponowną kalibrację? Moc na pół, crossover na maksa. No różnica powinna byc spora. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianw4 Napisano 2 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2021 Sub jest pod mono podłączony, Kalibracja... niestety mój mikrofon kalibracyjny został zdewastowany przez dzieci ;( i nie mam jak kalibracji zrobić. Moc dałem na pół, crossover na maxa. Wcześniej miałem ustawione na AV teraz jak widać na zdjęciu jest na 130. LPF of LFE jest na 120Hz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2021 No właśnie trzeba dać na AV. No to jednak stawiam że po prostu trzeba wykonać kolejną kalibrację. Albo kup uzywany mikrofon albo bedziesz musiał dosć długo bawić się z manualnymi ustawieniami. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts