SzymonOkrutnik Napisano 2 grudnia 2021 Napisano 2 grudnia 2021 Dobry wieczór Kilka dni temu kupiłem słuchawki ISK HD9999. Jestem z nich bardzo zadowolony. Są podłączone do płyty głównej MSI B450 A PRO MAX. Naczytałem się wielu opinii że można z nich wyciągnąć dużo więcej. Jestem fanem muzyki filmowej i ciężkich brzmień. Czy jest jakieś urządzenie do około 200-300 zł dzięki któremu wycisnę z nich więcej? W Internecie przewijają się takie nazwy jak "fiio olympus 2 e10k" i "DragonFly Black" Doradźcie proszę Pozdrawiam Odpisz, cytując
SzymonOkrutnik Napisano 27 grudnia 2021 Autor Napisano 27 grudnia 2021 Jesteście w stanie mi doradzicie jaki opamp na aliexpress kupic do tego wzmacniacza? https://pl.aliexpress.com/item/4001138548804.html?spm=a2g0o.cart.0.0.1b543c00m8LHzy&mp=1 Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 27 grudnia 2021 Napisano 27 grudnia 2021 Z opampami można eksperymentować i zależy co chcesz uzyskać. np. : Burr-Brown OPA2604AP To moim zdaniem rozwinięcie brzmienia TI-NE5532 ( są ze sobą nieco spokrewnione ) o potężniejszym i silniejszym, dość miękkim basie i bardziej rozdzielczej górze pasma. MUSES 8920 Tu bas jest szybszy i twardszy, do tego bardziej energiczny niż z opampem stokowym. Góra pasma jest delikatniejsza lecz również znacznie bardziej rozdzielcza. Środek pasma bardziej plastyczny i przyjemny w odbiorze, do tego również bardziej rozdzielczy w budowaniu przestrzeni. Wydaje mi się że ten układ były bardziej optymalny do ISK HD9999. 1 Odpisz, cytując
Kiepsho x Napisano 29 grudnia 2021 Napisano 29 grudnia 2021 Bardzo chwalonym urzadzeniem ktore zreszta tez moge polecic jest dac x-6 od fx-audio, w tym przedziale cenowym raczej topka, jest tez wersja mk2 z bluetooth Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 30 grudnia 2021 Napisano 30 grudnia 2021 To jednak DACAmp słuchawkowy i ciekawe jak zgrywa się z ISK HD9999. Co ciekawe Douk U3 z Muses 8920 i tymi słuchawkami lepiej brzmi dla mnie podłączony do zintegrowanej karty dźwiękowej na Realteku niż do DAC-a na ESS Sabre i to w dość łagodnej aplikacji. Góra za bardzo na nim rani uszy. Sam U3 nie ma tendencji do wyostrzania brzmienia, raczej wprost przeciwnie. Na słuchawkach o mniej wyeksponowanej i bardziej wyrafinowanej górze, sprawa ma się zupełnie inaczej. Odpisz, cytując
SzymonOkrutnik Napisano 30 grudnia 2021 Autor Napisano 30 grudnia 2021 Ok w takim razie stoję przed ostatecznym wyborem FX-AUDIO DAC-X6 po zniżce 295 zł Douk U3 z Muses 8920 za około 200 zł (będę musiał pobawić się w wymianę opampa a nigdy tego nie robiłem są poradniki na yt więc sobie poradzę) e10k Olympus 2 - 320 zł najszybciej przez allegro (podobno daje rade ale zdania są podzielone) Przy którym sprzęcie odczuję największą różnice w kwestii mocy słuchawek i większego basu? Muzyki słucham przez Spotify, Dziękuję za pomoc Odpisz, cytując
SzymonOkrutnik Napisano 2 stycznia 2022 Autor Napisano 2 stycznia 2022 (edytowany) Dostałem za darmo Kino domowe Panasonic https://www.megamedia.pl/system-kina-domowego-panasonic-sc-pt250.php wszystko działa. Podłączam słuchawki pod jednostkę i wszystko śmiga Pytanie zasadnicze czy poczuję różnice przy nowym polecanym przez was wzmacniaczu? Czy to kino jest na tyle stare że nie ma porównania z proponowanym przez Was sprzęcie? Mam wrażenie ze na panasonicu nie czuć bassu.. Edytowano 2 stycznia 2022 przez SzymonOkrutnik Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 2 stycznia 2022 Napisano 2 stycznia 2022 No skoro to kino działa i nie ma z niego basu to chyba nie jest takie dobre do podłączenia słuchawek . Odpisz, cytując
SzymonOkrutnik Napisano 2 stycznia 2022 Autor Napisano 2 stycznia 2022 19 minut temu, MobyDick napisał: No skoro to kino działa i nie ma z niego basu to chyba nie jest takie dobre do podłączenia słuchawek . I tu się zgodzę MobyDick a powiedz mi czy na tle tych urządzeń e10k Olympusa wypada o wiele gorzej? Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 2 stycznia 2022 Napisano 2 stycznia 2022 FiiO e10k Olympus nie jest moze wielkim mocarzem ale znany jest z tego ze basu ma raczej więcej niż mniej. Douk U3 i fx-audio x-6 mają znacznie więcej mocy i bas . Ten Olympus jest urządzeniem typowo przenośnym do podłączenia np. do smartphona, tabletu lub laptopa. Dlatego raczej widział bym go ze słuchawkami mobilnymi o większej skuteczności, lub dokanałówkami o niskiej impedancji. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts