akab Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Witam szanowne grono mam zagwostkę chcę kupić amplituner córce sam posiadam av yamahy rx-v17000 szukam czegoś podobnego z kalibracją dziwięku do 1000 zł oczywiście używany . Jako fan yamachy skupiam się na modelach starszych aczkolwiek może lepszych niż moja 1700 . Co podobnego w takich pieniądzach da się kupić ? Czy może denon ma coś podobnego ? dzięki za wszelkie sugestie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 24 minuty temu, akab napisał: yamahy rx-v17000 jak dobrze widzę to to jest sprzęt z okolicy 2007 roku. Obecnie jest problem z amplitunerami, ceny używek zwariowały ponieważ nie ma nowego sprzętu. RX-V1700 to wysoki model a te niestety mają tę wadę w używanym sprzęcie, że ludzie chcą za nie pieniądze które są niewspółmierne do ich wartości. Skoro już chcesz tak stary sprzęt to można się zastanowić nad Onkyo TX-SR806 albo TX-SR706. Z niższego modelu to TX-SR607 albo 606. Wszystkie one cierpią na standardowy problem z Hdmi w postaci wysychających kondensatorów, usterka do naprawy praktycznie w każdym serwisie elektronicznym bardzo tanio. Zatem można pytać czy był naprawiany, jeżeli nie to po zakupie od razu zrobić wymianę kondensatorów i spokój. Nowszych proponuje unikać ze względu na problem z chipsem DSP, tutaj z naprawą jest problem gdyż brak jest chipów. Na pewno 806 będzie miał dużo dużo lepszą kalibrację dźwięku niż Twoja Yamaha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts