pavelloss Napisano 15 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 Witam Stoję nad dylematem, zakupić soundbar 2.1 czy głośniki aktywne. Soundbar nad którym myślę, to yamaha ets-2070. a monitory aktywne któreś z edifier może 1855 model, bądź presonus eris e4.5 bądź jeszcze jakieś inne ale na razie nie mam więcej pomysłu. Gdyż ten temat zgłębiam od niedawna. A telewizor mam QLED QE43Q67AAU. Pytanie moje, jak podłączyć pod TV by obsługiwać je właśnie pilotem od telewizora . Obecnie mam podłączony soundbar samsung 2.0 ms550 i obsługa jest jednym pilotem mega wygodna, po bluetooth. bo nie posiadam jeszcze kabla hdmi arc. Niestety w cenie około 1000zł nie kupię aktywnych głośników z hdmi arc. Czy jak podłączę takie głośniki po bluetooth z TV to włączanie i wyłączanie oraz sterowanie głośnością bedzie z polota TV? Czy ręcznie za każdym razem będę musiał włączyć i wyłączyć głośniki przyciskiem umieszczonym na głośniku? Z tego co zdążyłem się zorientować to jakość dzwięku jest nieporównywalnie lepsza na głośnikach aktywnych niż na soundbarze. Czy to prawda? Czy może jednak zakupić tą yamahę bądź samsunga np hw-r650 3.1? Zależy mi na jakości dźwięku jak najlepszej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 15 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 4 godziny temu, pavelloss napisał: Pytanie moje, jak podłączyć pod TV by obsługiwać je właśnie pilotem od telewizora możesz zobaczyć czy ekstraktory sygnału HDMI ARC nie maja przypadkiem obsługi pilota również. One dość tanie są. 4 godziny temu, pavelloss napisał: tego co zdążyłem się zorientować to jakość dzwięku jest nieporównywalnie lepsza na głośnikach aktywnych niż na soundbarze. Czy to prawda? tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts