Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam.  Kilka dni temu kupiłem kolumny Indiana Line Tesi 261 .  Teraz mam okazję kupić do tych kolumn wieże Yamaha MCR-N670.  Nie wiem jednak czy pokój do którego wstawie ten sprzęt nie będzie za mały i przez to może wystąpić jakieś dudnienie albo dźwięk będzie się dusił.   Sprzęt będzie stał w tym miejscu ,gdzie jest ta stara wieża ,ale postaram się rozsunąć bardziej kolumny.  Pokój ma wymiary  4m x 3 m  więc jest niewielki. Tutaj na dole przesyłam zdjęcie pokoju.

Muzyka jakiej będę słuchać to Soul oran R'n'B z lat 70-90 dziesiątych 

CAM00631-1.jpg

Edytowano przez Bliri
Napisano

Kolumny warto rozstawić na bokach tej białej komody lub nawet jedną dać na tą brązową. Można wysunąć kolumny bardziej do przodu, po prostu poeksperymentować z różnymi ustawieniami. Pokój nie jest za mały do w/w połączenia, a dudnienie to się okaże jak posłuchasz. Akustyka pomieszczenia się tu kłania, a najgorzej jest jak pomieszczenie jest puste. 

Napisano
3 godziny temu, S4Home napisał:

Jak rozstawisz kolumny to Tesi 261 + 670 nie będą za małe do tych 12 metrów.

Piotr

Ale mi chodzi czy Yamaha MCR-N670 z Tesi 261 nie będzie za duża i za mocna do tego pokoju 12m2 .  Boje się ,że dźwięk może się dusić , bas wzbudzać lub dudnić .