Adam Pastuszka Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 Cześć, po przeprowadzce szukam głośników do większego pokoju. Pokój ma 42m i moje Paradigm'y Studio 20 v3 nie bardzo dają tutaj radę. Chciałbym je wymienić na coś większego. Budżet do 5 tyś za parę. Pójdzie to na NAD C 352. Słucham głównie jazzu, klasyki i rocka. Możecie coś polecić? Heco Aurora 1000 wydaje się spełniać założenia (choć nie są to piękne głośniki), dołóżcie proszę jeszcze jakieś typy, które mogłyby poprawić stan rzeczy. Pozdrawiam grupę Adam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 Moim zdaniem Nad z Heco jest połączeniem ze zbyt dużą ilością basu. Na to jak zagrają dane kolumny, wpływ będzie miała akustyka pomieszczenia, a ja proponuję posłuchać np: Polk Audio RTi A7 PSB Imagine X2T Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Pastuszka Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Dzięki za typy! Znalazłem jeszcze w dobrej cenie Wilson Exclusive Line EL-10. Słyszeliście jak to gra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Nie wiem czy Piolk RTi jeszcze znajdziesz ale jesli tak to faktycznie też bym ci je zaproponował. Aurora 1000 Monitor Audio Bronze 500 44 minuty temu, Adam Pastuszka napisał: Wilson Exclusive Line EL-10 Te wilsony faktycznie grają najciekawiej z oferty tego producenta. Ale czy jest to adekwatna cena? Nie wiem. Musisz ich odsłuchać. Ja bym preferował Aurora 1000 czy ELAC F6.2 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Pastuszka Napisano 22 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 No to jeszcze prośba o dodatkową opinię o MONITOR AUDIO Silver 500. Znalazłem okazyjnie. Jak się ma do: Monitor Audio Bronze 500 Aurora 1000 Polk Audio RTi A7 Wygląda na to że wybiorę coś z tego. Tylko odsłuch ogarnąć muszę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 MA Silver 500 to wyższa półka grania od w/w kolumn. Polecam Tobie zajrzeć do klubu Monitor Audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Silver 500 to półka wyżej. Jeśli masz je w tym budżecie to będą jak najbardziej ok modele. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Pastuszka Napisano 23 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2021 (edytowany) Dzięki wielkie za zestawienia głośników. Skorzystałem z okazji i kupiłem Slvery 500. Grają bardzo ładnie i nareszcie mam głośniki, które wypełniają bezproblemowo powierzchnię pokoju. Pozdrawiam Adam Edytowano 23 grudnia 2021 przez Adam Pastuszka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts