Jakub Katarzynski Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 Witam Jestem laikiem w tym temacie, więc poszukuje pomocy w znalezieniu dobrego ale niezbyt drogiego sprzętu : Wejście by podłączyć gramofon Wejście by podłączyć komputer Odtwarzacz CD USB Bluetooth Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 (edytowany) Musisz napisać konkretnie, ile jesteś w stanie wydać, aby ktokolwiek mógł ci coś doradzić. No i z jakimi głośnikami ma to grać. Edytowano 20 grudnia 2021 przez Karaluch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Katarzynski Napisano 20 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 Kurde, sam nie wiem, coś koło 3 000 Głośniki mam ale zawsze mogę kupić odpowiednie do sprzętu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 20 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2021 (edytowany) Samo zdjęcie niewiele mówi. Co to za model, jakie ma parametry? Wzmacniacz kupuje się do głośników, a nie nie na odwrót. Głośniki to najważniejszy element systemu i ich jakością powinieneś być zainteresowany w pierwszej kolejności, o ile oczywiście na jakości ci zależy. W każdym razie, na rynku jest sporo budżetowych propozycji, które łączą różne wymienione przez ciebie funkcje. Np. Denon PMA-600NE (komputer, gramofon, BT). Edytowano 20 grudnia 2021 przez Karaluch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Cześć @Jakub Katarzynski, Zerknij na popularne urządzenia Yamahy Musiccast lub Denon RCD-N10. Do kolumn podstawkowych najczęściej wystarczające. Jeżeli jednak przyszłościowo myślisz o zmianie kolumn na większe rozważ zakup np. Pioneer NC-50 DAB. Zapraszam do kontaktu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 10 godzin temu, Karaluch napisał: Wzmacniacz kupuje się do głośników, a nie nie na odwrót. Uściślijmy głośnik to element kolumny głośnikowej. W uproszczeniu głośniki, zwrotnica, kabelki, obudowa to kolumna głośnikowa, zespół głośnikowy. Nie wprowadzaj w błąd, można kupić najpierw wzmacniacz, albo kolumny. Kolejność dowolna. Nie ma zasady, jedynej słusznej. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 51 minut temu, 1Ender napisał: Uściślijmy głośnik to element kolumny głośnikowej. Kogo to obchodzi? Łatwiej potocznie napisać głośnik, każdy wie, o co chodzi. 53 minuty temu, 1Ender napisał: Nie wprowadzaj w błąd, można kupić najpierw wzmacniacz, albo kolumny. Nie napisałem, że nie można, ale co do zasady wzmacniacz kupuje się pod głośniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 3 minuty temu, Karaluch napisał: Kogo to obchodzi? Łatwiej potocznie napisać głośnik, każdy wie, o co chodzi. Obchodzi wszystkich. Na forum dbamy o odpowiednią nomenklaturę. Jak nie pasuje to tu nie pisz! 5 minut temu, Karaluch napisał: Nie napisałem, że nie można, ale co do zasady wzmacniacz kupuje się pod głośniki. Pod jakie głośniki? Średnioniskotonowe czy wysokotonowe? A może niskośredniotonowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 11 minut temu, 1Ender napisał: Obchodzi wszystkich. Na forum dbamy o odpowiednią nomenklaturę. Jak nie pasuje to tu nie pisz! Sądząc po tym, ile osób używa uproszczenia "głośnik" raczej nie wszystkich, a o tym co i komu wolno pisać nie decydujesz ty. 13 minut temu, 1Ender napisał: Pod jakie głośniki? Pod takie, jakie się ma albo planuje kupić. Kolejny głupi spór o nic, więc bez odbioru z mojej strony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Panowie, ukryłam kilka postów. Sądzę, że ostatnia wymiana uszczypliwości nie pomogła zakładającemu temat i BARDZO proszę, żeby rozmowa nie szła dalej w kierunku, w którym zaczęła iść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Katarzynski Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 6 godzin temu, LBX Systemy Audio napisał: Cześć @Jakub Katarzynski, Zerknij na popularne urządzenia Yamahy Musiccast lub Denon RCD-N10. Do kolumn podstawkowych najczęściej wystarczające. Jeżeli jednak przyszłościowo myślisz o zmianie kolumn na większe rozważ zakup np. Pioneer NC-50 DAB. Zapraszam do kontaktu. Piotr Dziękuję, za odpowiedź. Ten Denon chyba będzie dobrym wyborem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 5 godzin temu, Redakcja AUDIO napisał: Panowie, ukryłam kilka postów. Sądzę, że ostatnia wymiana uszczypliwości nie pomogła zakładającemu temat i BARDZO proszę, żeby rozmowa nie szła dalej w kierunku, w którym zaczęła iść. Qrcze, znowu coś przegapiłem? 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts