Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie,

Tak jak w tytule, posiadam Denona 2700 i chciałbym dobrać do niego zestaw 5.1.

Przeznaczenie mieszane, po równo do filmów, muzyki czy gier.

Budżet do ok. 4 tyś zł.

Obecnie posiadam głośniki Yamaha ns f160 (plus centralny i tylne z tej serii) oraz sub Yamaha fsw050 i myślę, że przyszedł czas na coś nowego. Ewentualnie jeżeli okaże się, że mój budżet nie pozwoli mi na skok jakościowy chciałbym wymienić centralne plus tylne.

Przejrzałem dużo tematów i chyba najbardziej skłaniam się do zestawu 5.1 polk xt60 albo xt70 - nie wiem tylko czy warto dopłacić

Brałem też pod uwagę Wilsony 7 ale mi odradzono.

Dziękuję z góry za każdą poradę i odpowiedź.

Pozdrawiam Jan

Napisano

Nowe Polki to całkiem ciekawa opcja. Dobrze wyceniona. Mógł byś je sprawdzić.

Aczkolwiek ja doradzał bym Ci wstrzymać się. pomęczyć chwil , dozbierać i kupić coś co na prawdę da przeskok.

Piotr

Napisano

Cześć,

Tylko idąc takim tokiem rozumowania budżet mogę zwiększać w nieskończoność ;).

Specjalnie kupiłem amplituner z niższej półki aby już mnie nie ciągnęło do takich rzeczy.

Dlatego myślę że 3 -4 tyś. Jest wystarczające, tym bardziej, że niby w gratisie jest teraz mały sub do tych zestawów. Druga kwestia nie wiem na ile cena tych kolumn jest zawyżona przez obecną sytuację w Polsce i na świecie? Czy te sprzęty nie będą już tylko drożeć.

Pytanie tylko czy jest duża różnica między xt60 a xt70. Albo tak jak napisałem, jeżeli nsf160 nie są dużo gorsze, to kupił bym tylko centralny i tylne.

Napisano
23 godziny temu, JachuV6 napisał:

Czy te sprzęty nie będą już tylko drożeć.

Będą

Wilson Raptor 9 to nie jest zły produkt.

Aczkolwiek nie specjalnie pod Denona 2700

Osobiście wolał bym 70tki

Pytanie tylko czy jest duża różnica między xt60 a xt70.

Spora.

Piotr

Napisano
13 minut temu, S4Home napisał:

Będą

Wilson Raptor 9 to nie jest zły produkt.

Aczkolwiek nie specjalnie pod Denona 2700

Osobiście wolał bym 70tki

Spora.

Piotr

Ok, w takim razie postanowione. Widzę, że w podpisie masz napisane o rabatach dla forumowiczów. Czy jesteś w stanie zrobić coś z ceną z tego zestawu? https://s4home.pl/zestawy-kolumn-50/polk-audio-monitor-xt70-monitor-xt15-monitor-xt30-psw-10e.html

Napisano

Ewentualnie może złożyć samemu zestaw ale zamiast xt15 pokusić się o xt20 rezygnując z tego subwoofera? Może mój aktualny sub (Yamaha YST-FSW050) wystarczy tylko czy będzie słyszana różnica w 5.1 oto jest pytanie.

Napisano

Ok, w takim razie postanowione. Widzę, że w podpisie masz napisane o rabatach dla forumowiczów. Czy jesteś w stanie zrobić coś z ceną z tego zestawu? https://s4home.pl/zestawy-kolumn-50/polk-audio-monitor-xt70-monitor-xt15-monitor-xt30-psw-10e.html

19 godzin temu, JachuV6 napisał:

Ewentualnie może złożyć samemu zestaw ale zamiast xt15 pokusić się o xt20 rezygnując z tego subwoofera? Może mój aktualny sub (Yamaha YST-FSW050) wystarczy tylko czy będzie słyszana różnica w 5.1 oto jest pytanie.

Ten Twój sub to taki mocno entry level jest. Jesteś z niego obecnie zadowolony?

Napisz do mnie na PW z numerem telefonu to wycenimy Ci systemy.

Piotr

Napisano
2 godziny temu, S4Home napisał:

Ten Twój sub to taki mocno entry level jest. Jesteś z niego obecnie zadowolony?

Napisz do mnie na PW z numerem telefonu to wycenimy Ci systemy.

Piotr

Zdecydowałem, że sub dokupie w przyszłości. Chcę kupić komplet z lepszymi głośnikami na tył.

Dostałem ofertę na PW na xt70+xt20+xt30c za 4080 zł. Brać czy jesteś w stanie coś to przebić? :)

Napisano

Miejsce mam. Odnośnie drugiej kwestii zdaję się na ekspertów. Po prostu chcę wybrać mądrze.

Kiedyś kupiłem nową Yamahę rx 3010 za kupę pieniędzy. Obecnie leży popsuta w garażu i nikt nie chce się podjąć jej naprawy. Nigdy więcej nie wydam już takich pieniędzy na sprzęt ;)

Denon 2700 mi wystarczy