Panas350 Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Witam. Zagubiłem jedną ze słuchawek bluetooth Panasonic RZ-S300W. Dokupiłem drugą (ten sam model) na Allegro. Jak sparować "Mistrza" z "Niewolnikiem" ? Pozdrawiam Grupę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 29 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2021 Nie wiem czy zadziała w przypadku tych słuchawek. Zwykle robi się to tak, że zapominasz ( usuwasz ) je w urządzeniach z którymi je używałeś. Następnie przeprowadzasz reset każdej ze słuchawek wg instrukcji. Potem postępujesz jak z nowymi słuchawkami. Niektóre modele słuchawek TWS wymagają wzajemnego łączenia się w stacji je ładującej po otwarciu wieczka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panas350 Napisano 30 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Tak, dotarłem do takiego opisu. Lecz dotyczyło to słuchawek innego producenta i tam (jak i tu) wymagana jest kombinacja naciśnięć i przez określone czasy. I tu jest problem jak taka ew. kombinacja wygląda w tym Panasonicu. ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2021 Taka informacja powinna być w instrukcji obsługi dołączonej do nich. Jeśli jej brak, to być może nie da się ich zresetować. Słuchawki zwykle resetuje się gdy nie są połączone z żadnym urządzeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panas350 Napisano 9 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 Przypominam że chodzi o słuchawki pochodzących z dwóch par tego samego modelu a nie o słuchawki z tej samej pary. Zatem takie informacje nie znajdują się w standardowych instrukcjach. Producent odpisał tak : "Zapytał/a Pan/Pani, czy możliwe jest sparowanie ze sobą obu działających słuchawek. Niestety nie da się tego zrobić, ponieważ każde urządzenie zostanie sparowane z własnym kompletem." Tylko tu jest to czego szukam , czyli jak oni parują te słuchawki skoro w jednym koszu produkcyjnym mają L a w drugim P (oddzielnie \Master i Slawe) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 stycznia 2022 Dlatego nie wiem czy zadziała to co napisałem w przypadku tych słuchawek. Są słuchawki TWS które się często rozpakowują i trzeba je potem sparować razem, bo działają jako dwie niezależne pojedynczo. Wtedy jest szansa że sparują się słuchawki z różnych kompletów. Jeśli słuchawki są parowane fabrycznie w nierozłączne komplety, nie będzie to możliwe poza linią produkcyjną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts