ZbyszekS Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 (edytowany) Dzień dobry, Potrzebuję pomocy przy wyborze mojego pierwszego stereo. Przeglądałem różne fora od dłuższego czasu i niestety, kiedy w końcu zdecydowałem się na zakup sprzętu to ceny amplitunerów/wzmacniaczy poszły bardzo mocno do góry. Szczęśliwym trafem mój tata zmieniał ostatnio swój amplituner Yamaha RX-V530RDS (tak, wiem, ze to jest ampli kina domowego) i chciałbym go użyć teraz, a z czasem wymienić na coś dedykowanego do stereo. Docelowo źródłem dźwięku będzie TV i serwisy streamingowe (Tidal). Jakie kolumny byście mi doradzili i co dokupić (chromecast audio juz niedostepny) jako odtwarzacz Tidala, abym był zadowolony z jakości? Budżet na kolumny zakładałem w granicach 3000zł za parę, pomieszczenie ok 30m2 (salon z kuchnią). Edytowano 3 stycznia 2022 przez ZbyszekS Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 A z jakimi kolumnami grał u taty ten amplituner i czy Ci się podobało granie tego zestawu, oraz jaką powierzchnię miał tamten pokój? Odtwarzacz sieciowy to np. Audio Pro Link 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekS Napisano 3 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 Grało to z Eltax (chyba Symphony) i nie było źle, ale trochę brakowało mi zejścia niżej. Można powiedzieć, że grało to zbyt łagodnie dla mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 Pylon Audio Opal 30 ( spokojniejsze granie ) Polk Audio Signature S55E ( żywsze granie ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 Z nowych + Heco Aurora 700 albo Quadral Argentum 590 Chyba że coś z używanych? To możemy doradzić więcej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 4 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 17 godzin temu, ZbyszekS napisał: Jakie kolumny byście mi doradzili i co dokupić (chromecast audio juz niedostepny) jako odtwarzacz Tidala do propozycji kolegi wyżej dorzuciłbym jeszcze Heco Aurora 700. Co do Tidala to Audio Pro Link 1 się sprawdzi. Jak masz możliwość to podjedź gdzieś na odsłuch i sam oceń. Niekoniecznie ułatwi Ci to wybór ale pozwoli obrać jakiś kierunek. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZbyszekS Napisano 4 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2022 Dzięki za rady. Właśnie Heco Aurora 700 wpadł mi w oko (teraz jest nowa seria w fajnym szarym kolorze) i też recenzje o nim czytałem bardzo dobre. Na pewno poszukam w trójmieście jakiegoś sklepu w którym mógłbym to odsłuchać. Przeglądając forum też zacząłem się zastanawiać nad jakimś mniejszym wzmacniaczem z funkcjami sieciowymi (NAD 338), niestety w wątku o nim ludzie narzekają na zrywanie połączenia przy szybkiej zmianie utworów. Czy jest teraz jakiś sprzęt w podobnej cenie, który nie będzie miał tych problemów? Nie ukrywam, że all in one i to w mniejszej obudowie jest kuszącą propozycją, szczególnie gdyby śmigał po wifi/BT, aby można go schować w zamkniętej szafce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts