ZbyszekS Napisano 3 stycznia 2022 Napisano 3 stycznia 2022 (edytowany) Dzień dobry, Potrzebuję pomocy przy wyborze mojego pierwszego stereo. Przeglądałem różne fora od dłuższego czasu i niestety, kiedy w końcu zdecydowałem się na zakup sprzętu to ceny amplitunerów/wzmacniaczy poszły bardzo mocno do góry. Szczęśliwym trafem mój tata zmieniał ostatnio swój amplituner Yamaha RX-V530RDS (tak, wiem, ze to jest ampli kina domowego) i chciałbym go użyć teraz, a z czasem wymienić na coś dedykowanego do stereo. Docelowo źródłem dźwięku będzie TV i serwisy streamingowe (Tidal). Jakie kolumny byście mi doradzili i co dokupić (chromecast audio juz niedostepny) jako odtwarzacz Tidala, abym był zadowolony z jakości? Budżet na kolumny zakładałem w granicach 3000zł za parę, pomieszczenie ok 30m2 (salon z kuchnią). Edytowano 3 stycznia 2022 przez ZbyszekS Odpisz, cytując
lysy Napisano 3 stycznia 2022 Napisano 3 stycznia 2022 A z jakimi kolumnami grał u taty ten amplituner i czy Ci się podobało granie tego zestawu, oraz jaką powierzchnię miał tamten pokój? Odtwarzacz sieciowy to np. Audio Pro Link 1 Odpisz, cytując
ZbyszekS Napisano 3 stycznia 2022 Autor Napisano 3 stycznia 2022 Grało to z Eltax (chyba Symphony) i nie było źle, ale trochę brakowało mi zejścia niżej. Można powiedzieć, że grało to zbyt łagodnie dla mnie Odpisz, cytując
lysy Napisano 3 stycznia 2022 Napisano 3 stycznia 2022 Pylon Audio Opal 30 ( spokojniejsze granie ) Polk Audio Signature S55E ( żywsze granie ) Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 Z nowych + Heco Aurora 700 albo Quadral Argentum 590 Chyba że coś z używanych? To możemy doradzić więcej. Piotr Odpisz, cytując
LBX Systemy Audio Napisano 4 stycznia 2022 Napisano 4 stycznia 2022 17 godzin temu, ZbyszekS napisał: Jakie kolumny byście mi doradzili i co dokupić (chromecast audio juz niedostepny) jako odtwarzacz Tidala do propozycji kolegi wyżej dorzuciłbym jeszcze Heco Aurora 700. Co do Tidala to Audio Pro Link 1 się sprawdzi. Jak masz możliwość to podjedź gdzieś na odsłuch i sam oceń. Niekoniecznie ułatwi Ci to wybór ale pozwoli obrać jakiś kierunek. Piotr Odpisz, cytując
ZbyszekS Napisano 4 stycznia 2022 Autor Napisano 4 stycznia 2022 Dzięki za rady. Właśnie Heco Aurora 700 wpadł mi w oko (teraz jest nowa seria w fajnym szarym kolorze) i też recenzje o nim czytałem bardzo dobre. Na pewno poszukam w trójmieście jakiegoś sklepu w którym mógłbym to odsłuchać. Przeglądając forum też zacząłem się zastanawiać nad jakimś mniejszym wzmacniaczem z funkcjami sieciowymi (NAD 338), niestety w wątku o nim ludzie narzekają na zrywanie połączenia przy szybkiej zmianie utworów. Czy jest teraz jakiś sprzęt w podobnej cenie, który nie będzie miał tych problemów? Nie ukrywam, że all in one i to w mniejszej obudowie jest kuszącą propozycją, szczególnie gdyby śmigał po wifi/BT, aby można go schować w zamkniętej szafce. Odpisz, cytując
Recommended Posts