Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Dzień dobry,

Potrzebuję pomocy przy wyborze mojego pierwszego stereo. Przeglądałem różne fora od dłuższego czasu i niestety, kiedy w końcu zdecydowałem się na zakup sprzętu to ceny amplitunerów/wzmacniaczy poszły bardzo mocno do góry. Szczęśliwym trafem mój tata zmieniał ostatnio swój amplituner Yamaha RX-V530RDS (tak, wiem, ze to jest ampli kina domowego) i chciałbym go użyć teraz, a z czasem wymienić na coś dedykowanego do stereo. Docelowo źródłem dźwięku będzie TV i serwisy streamingowe (Tidal). Jakie kolumny byście mi doradzili i co dokupić (chromecast audio juz niedostepny) jako odtwarzacz Tidala, abym był zadowolony z jakości? Budżet na kolumny zakładałem w granicach 3000zł za parę, pomieszczenie ok 30m2 (salon z kuchnią).

Edytowano przez ZbyszekS
Napisano
17 godzin temu, ZbyszekS napisał:

Jakie kolumny byście mi doradzili i co dokupić (chromecast audio juz niedostepny) jako odtwarzacz Tidala

do propozycji kolegi wyżej dorzuciłbym jeszcze Heco Aurora 700. 

Co do Tidala to Audio Pro Link 1 się sprawdzi.

Jak masz możliwość to podjedź gdzieś na odsłuch i sam oceń. Niekoniecznie ułatwi Ci to wybór ale pozwoli obrać jakiś kierunek.

Piotr

Napisano

Dzięki za rady. Właśnie Heco Aurora 700 wpadł mi w oko (teraz jest nowa seria w fajnym szarym kolorze) i też recenzje o nim czytałem bardzo dobre. Na pewno poszukam w trójmieście jakiegoś sklepu w którym mógłbym to odsłuchać. Przeglądając forum też zacząłem się zastanawiać nad jakimś mniejszym wzmacniaczem z funkcjami sieciowymi (NAD 338), niestety w wątku o nim ludzie narzekają na zrywanie połączenia przy szybkiej zmianie utworów. Czy jest teraz jakiś sprzęt w podobnej cenie, który nie będzie miał tych problemów? Nie ukrywam, że all in one i to w mniejszej obudowie jest kuszącą propozycją, szczególnie gdyby śmigał po wifi/BT, aby można go schować w zamkniętej szafce.