emil barcelona Napisano 5 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 Witam jestem posiadaczem głośników Magnat Quantum 673 i wzmacniacza technics SU-V560 obecnie zestaw podłączony jest do telewizora poprzez gniazdo słuchawkowe w TV i cinche w wzmacniaczu. Telewizor ma gniazdo optical i dla poprawy jakości dźwięku chciałbym poprzez niego podlaczyc zestaw. Mam pytanie czy lepiej dokupić Cambridge audio dacmagic 100 czy sprzedać wzmacniacz i w jego miejsce kupic SMSL Q5 pro?chodzi mi oczywiście o jakosc dzwieku.Jestem całkowicie ciemny w tej dziedzinie i będę bardzo wdzięczny za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 5 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem będzie dokupienie DAC magic 100. Bardziej rozwojowo. Tak mi się wydaje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emil barcelona Napisano 5 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 Zaczerpnalem info. O ChromeCast Audio i to dobry pomysł tylko zastanawia mnie jak z jakością dzwieku porównując D03K Taishan z Cambridge audio dacmagic 100? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 5 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 (edytowany) Wszystko się rozbija o budżet. Tishan to bardzo słaby dac. CA dac magic 100, też taki sobie. Miałem, przereklamowany. Zabawa zaczyna się od minimum 1000 zł za nowego Daca. Celowałbym np. używany Nostromo Wolf 1, Wolf 2. Ceny od 300 - 450 zł w zależności od generacji daca. Sam używam Nostromo Wolf 2 wersja rozszerzona z dedykowanym zasilaczem. Taki zestaw polecam. Możesz szukać wzmacniacza typu Luxman LV-113, LV-117. Bardzo dobre wzmacniacze z przyzwoitymi dacami. LV-117 lepszy dac, bardzo wydajny prądowo, sporo mocniejszy od 113, brak przedwzmacniacza gramofonowego. Ale cena od około 2000 zł. LV-113 ceny od 1000 zł w górę. Pozdrawiam Edytowano 5 stycznia 2022 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emil barcelona Napisano 5 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 12 minut temu, 1Ender napisał: Wszystko się rozbija o budżet. Tishan to bardzo słaby dac. CA dac magic 100, też taki sobie. Miałem, przereklamowany. Zabawa zaczyna się od minimum 1000 zł za nowego Daca. Celowałbym np. używany Nostromo Wolf 1, Wolf 2. Ceny od 300 - 450 zł w zależności od generacji daca. Sam używam Nostromo Wolf 2 wersja rozszerzona z dedykowanym zasilaczem. Taki zestaw polecam. Możesz szukać wzmacniacza typu Luxman LV-113, LV-117. Bardzo dobre wzmacniacze z przyzwoitymi dacami. LV-117 lepszy dac, bardzo wydajny prądowo, sporo mocniejszy od 113, brak przedwzmacniacza gramofonowego. Ale cena od około 2000 zł. LV-113 ceny od 1000 zł w górę. Pozdrawiam Teraz trochę poczytam o tym sprzęcie. Dziękuję Kolego za pomoc Jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł bądź wskazówki proszę pisać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emil barcelona Napisano 5 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2022 (edytowany) 25 minut temu, emil barcelona napisał: Teraz trochę poczytam o tym sprzęcie. Dziękuję Kolego za pomoc Jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł bądź wskazówki proszę pisać Edytowano 5 stycznia 2022 przez emil barcelona Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts