Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam wszystkich

Czy ktoś z forumowiczów zetknął się z problemem dublowania plików wav przez amplituner?

Posiadam starego pioneera vsx-919. Kiedy podłączy się pendrive z muzyką w formacie wav to okazuje się, że pliki są zdublowane. W nazwie tego zdublowanego pliku Pioneer dodaje kropkę i podkreślnik na początku. Generalnie nie miało by to znaczenia, ale kiedy Pioneer próbuje odczytać ten "swój" plik to wyskakuje błąd nierozpoznanego formatu. 

Z góry dziękuję za wskazówki.

Ps.

Z plikami mp3 nie dzieje się nic takiego.

Edytowano przez Kasza77
Napisano

A zobacz na kompie czy nie jest to jakiś plik ukryty?

widzisz je na komputerze?

Ja się z tym nie spotkałem na żadnym sprzęcie. Ale nie pamiętam kiedy ostatnio odpalałem plik w rozszerzeniu .WAV.

Zrób sobie FLACi

Piotr

Napisano (edytowany)

Na kompie jest w porządku,a ten pionierek nie odpala flaców niestety. 

Te wavy "stworzone" przez ampli mają jakiś chory bitrate, w okolicach 4500 kb/s.

IMG_0133.JPG

IMG_0134.JPG

Edytowano przez Kasza77
Napisano

Wątek do zamknięcia.

Dla zainteresowanych dopiszę, że winowajcą był Mac OS. Podczas kopiowania plików na pendrive tworzy sobie dodatkowy plik dla każdego wav-a,ale co gorsze nie widać tego pliku nawet po wyświetleniu ukrytych elementów. Windows czasem się przydaje jednak...

Napisano
Dnia 11.01.2022 o 08:05, S4Home napisał:

widzisz je na komputerze?

14 godzin temu, Kasza77 napisał:

Wątek do zamknięcia.

Dla zainteresowanych dopiszę, że winowajcą był Mac OS. Podczas kopiowania plików na pendrive tworzy sobie dodatkowy plik dla każdego wav-a,ale co gorsze nie widać tego pliku nawet po wyświetleniu ukrytych elementów. Windows czasem się przydaje jednak...

Nie ma za co :)

Piotr