Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam i mam pytanie, buduje kino w drugim pokoju na używkach i znalazłem w podobnej cenie amplituner Arcam FMJ AVR440 i Harman Kardon 660. Co polecacie,  co lepsze? Zacznę od systemu 2.1 z kolumnami Dali Oberon 7 i sub Jamo a później do sytemu chociaż 5.1 lub 5.2. Który amplituner polecacie i czemu ten a nie ten drugi?

Napisano

Arcam będzie niebezpieczniejszy w   zakupie ze względu na trwałość

Harman 660 miał na prawdę dobre brzmienie. Jednak to modele które łatwo można bylo przegrzać.

To jeden z niewielu amplitunerów które faktycznie przyjmował w zasadzie tylko kolumny 8 omowe. Taki american style.

Chodź brzmienie miał na prawdę solidne i potęzne.

Piotr

Napisano

Dziękuję,  a co powiesz na Onkyo tx 818 lub tx-656. Szukam czegoś co da radę i w kinie i w stereo z przedwzmacniczem gramofonowym do wkładki MM. Coś co będzie  lepiej grało niż moja yamaha vsx-481. Chodzi o coś używanego ale w miarę mocnego nie za miliony monet tak do 2-2.5tys.zł jeśli chodzi o amplituner?

Napisano (edytowany)

Harman 660 miał upośledzone wiatraczki - po wymianie przegrzewanie było znacząco mniejsze. Mówię to z perspektywy użytkowania przez ostatnich 6 lat

Harman to potężny konturowy dźwięk, do tego spory zapas mocy, w kinie rewelacja w stereo wg gustów. Jeśli nie potrzeba ci nowoczesnych bajerów warto go rozważyć.

Z Dali bardzo fajnie gra onkyo co prawda testowałem to na 805 i starszych modelach Dali, ale to miłe zestawienie. Jednak dźwięk jest odmienny w stosunku do HK, nie to ze gorszy. 818 powinna grać podobnie i to fajny klocek.

Edytowano przez haleem