Skocz do zawartości

Problem z kinem domowym - wyjście obrazu dual nie działa w Denon AVR x3600h

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

jestem tu nowy na forum, szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem.

Mam problem z kinem domowym (ekipa która zajmowała się montażem tez nie wie co poradzić, twierdzą ze kontaktowali się z serwisem Denon ale bez jakiegoś rozwiązania problemu).

posiadam amplituner Denon avr-x3600h,

telewizor Samsung The Frame 

projektor Epson EH-TW7000.

funbox Orange

apple TV

problem polega na tym ze nie działa ustawienie opcji wyjścia obrazu Dual. Za każdym razem chcąc włączyć projektor trzeba wejść w opcje, ustawić wyjście na monitor 1 (projektor), po seansie znowu ustawić na monitor 2(tv). Nie jest to za wygodne rozwiązanie ale jakoś sobie umiem poradzić… rodzinka już gorzej :/ 

gdy ustawiony jest Dual to można włączyć tv, projektor, wyłączyć tv i oglądać na projektorze, ale gdy wyłączy się projektor to tv nie chce się włączyć, trzeba wejść w ustawienia i przełączyć na odpowiednie wyjście. Ostatnio ekipa wyłączyła opcje arc? (Sygnał wł/wył w sprzętach żeby nie było automatycznie) i nic to nie pomogło…

czy ktoś może zetknął się kiedyś już takim problemem?

pozdrawiam,

Adam

Napisano
2 godziny temu, Adam88 napisał:

Cześć,

jestem tu nowy na forum, szukałem podobnych tematów ale nie znalazłem.

Mam problem z kinem domowym (ekipa która zajmowała się montażem tez nie wie co poradzić, twierdzą ze kontaktowali się z serwisem Denon ale bez jakiegoś rozwiązania problemu).

posiadam amplituner Denon avr-x3600h,

telewizor Samsung The Frame 

projektor Epson EH-TW7000.

funbox Orange

apple TV

problem polega na tym ze nie działa ustawienie opcji wyjścia obrazu Dual. Za każdym razem chcąc włączyć projektor trzeba wejść w opcje, ustawić wyjście na monitor 1 (projektor), po seansie znowu ustawić na monitor 2(tv). Nie jest to za wygodne rozwiązanie ale jakoś sobie umiem poradzić… rodzinka już gorzej :/ 

gdy ustawiony jest Dual to można włączyć tv, projektor, wyłączyć tv i oglądać na projektorze, ale gdy wyłączy się projektor to tv nie chce się włączyć, trzeba wejść w ustawienia i przełączyć na odpowiednie wyjście. Ostatnio ekipa wyłączyła opcje arc? (Sygnał wł/wył w sprzętach żeby nie było automatycznie) i nic to nie pomogło…

czy ktoś może zetknął się kiedyś już takim problemem?

pozdrawiam,

Adam

Czy to rozwiązuje Twój problem?

https://manuals.denon.com/AVRX2600H/EU/PL/GFNFSYicezyjvb.php

Napisano

Cześć, 

niestety nie, tu jest mowa o wejściach in, które działają dobrze u mnie, a ja mam problem z  wyjściem sygnału na odbiorniki (tv, projektor) video-out. 

pozdrawiam 

Napisano

Dziękuje :)

przekazalem do wykonawców kina domowego żeby to przeanalizowali bo sam nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. 
Jak tylko problem zostanie rozwiązany to napisze tu co zostało zrobione żeby rozwiązać mój problem.

pozdrawiam ,

Adam