Skocz do zawartości

Stero do 5000 za cały zestaw do małego pokoju (5m x 2,5m)

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, nie jestem jeszcze audiofilem ale pomału się wkręcam, szukam zestawu stereo który mógłby działać z pecetem lub/oraz smartfonem. Niestety mój pokój to dosłownie kiszka w dodatku zagracona kiszka, poniżej wrzucam 2 schematy ustawień głosników jakie przyszły mi do głowy

afvTDXl.jpeg

te niskie biurko opisane w rysunku to taka ława o wysokosci prawie takiej samej jak łózko, stoi na niej komputer i 43 calowy monitor.

Jesli chodzi o rodzaje muzyki to bardzo bardzo różne (muzyka filmowa, elektroniczna, pop, trip hop, poezja spiewana, rock alternatywny, muzyka powazna, industrial itd)

Zalezy mi na jak najlepszym basie w sensie jakosciowym ale tez ilosciowym i nie męczącej górze, lubie granie ciepłe będące kompromisem pomiędzy szczegółowoscia a muzykalnoscią.

Ze wzlędu na kiepski pokój myślałem o monitorach aktywnych bliskiego pola, po przejrzeniu opinii o roznych modelach w zakładanym budżecie rozważam zakup APS Klasik 2020, oczywiscie jestem otwarty na inne propozycje (niekoniecznie monitory, dla mnie wązny jest tylko dzwięk)

wiem ze ustawienie wszystkiego jest tragiczne i nie sprzyja, myslalem o pewnej modyfikacji w przyszłosci czyli usuniecie duzego łózka i postawienie w jego miejsce biurka lub ławy a w miejsce pustej przestrzeni jakiejś kanapy czy czegos podobnego (schemat ponizej)

Fghe6Gd.jpg

Edytowano przez Azakiel
Napisano

Jeżeli będzie słuchał przy biurku to tylko monitory aktywne bliskiego pola.

I w tej cenie wchodzisz już w na prawe produkty profesjonalne.

Pamiętaj że aktywne monitory z działu HiFi tonie to samo co profesjonalne aktywne bliskiego pola.

Tu Focal, Adam audio, MAudio, Tannoy Reveal itp.

Dostaniesz produkty na prawdę wysokiej klasy.

I polecam sprawdzić je w domu.

Piotr

Napisano
18 minut temu, S4Home napisał:

Jeżeli będzie słuchał przy biurku to tylko monitory aktywne bliskiego pola.

I w tej cenie wchodzisz już w na prawe produkty profesjonalne.

Pamiętaj że aktywne monitory z działu HiFi tonie to samo co profesjonalne aktywne bliskiego pola.

Tu Focal, Adam audio, MAudio, Tannoy Reveal itp.

Dostaniesz produkty na prawdę wysokiej klasy.

I polecam sprawdzić je w domu.

Piotr

Oprócz APS Klasik 2020 rozważałem też inne modele :

- KRK Rokit RP10-3 G4

- Dynaudio Lyd 7

- Neumann KH120

- Genelec 8330.

ale Klasiki w różnych porównaniach wypadały chyba najlepiej w cenie do 5 tys za parę

Martwi mnie tylko trochę ten wylot z tyłu w Klasikach , ogranicza to mozliwosci ustawienia w tak ciasnej przestrzeni.