Skocz do zawartości

Audio bronze 6 ,nie dziala glosnik wysokotonowy

Recommended Posts

Napisano

Witam dzis zauwazylem ze w 1 kolumnie nie dziala wogole glosnik wysokotonowy kolumny maja rok nie wiem kiedy przestal grac czy mozliwe zeby sie spalil? Jaki moze byc koszt takiej naprawy? 

Napisano

Bardzo możliwe, że się spalił głośnik, zależy jak grałeś (głośno) i czy dochodziło do przesterowania kolumn? Może się tylko kabelek odłączył od głośnika w środku, a z jakim wzmacniaczem grają te kolumny?

Napisano

Kiedyś komuś upalil się wysokotonowy w MA silverach gdy przełączał kanał w tv i poszedł jakiś pik i...potem głośnik już nie pikał :( Cena równie dobrze może być 150 jak i 350 PLN fajnie jakby serwis zgodził się abyś nie musiał wysyłać całej kolumny, bo czytałem że wracały poobijane po podróży.

Napisano

No wlasnie rozmawialem z serwisem , kazali rozkrecic kolumne rozciac glosnik i jak jest spalony bedzie czarna cewka i gwarancja nie obejmuje tego koszt mowil cos kolo 250 zl  nie rozcinalem bo nie wiem jak go dalej rozebrac ps. Takie to slabe ze pod denonem sie spalilo?

20220214_171819.jpg

20220214_171815.jpg

20220214_171811.jpg