W-3 Napisano 18 lutego 2022 Napisano 18 lutego 2022 (edytowany) Witam . Prośba o pomoc bo próbowałem chyba wszystkiego a w Google nie mogę nic znaleść. Kilka dni temu poprostu dźwięk przez ARC przestał działać . Próbowałem wszystkich funkcji w TV ( Sony Bravia Xr 77A80J) , oraz wszystkich możliwych kombinacji w Denonie . Próbowałem tez podłączyć denona do tv przez kabel HDMI z PlayStation 5 (2.1 o ile pamietam), niestety bez rezultatu. Skończyło się na resecie denona oraz tv . Po czym dźwięk pojawił się na kilka sekund a po wyłączeniu tv już nie powrócił. Dodam jeszcze ze urządzenia podłączone do denona normalnie działają , dźwięku nie ma tylko z ARC. Podlaczylem również do TV soundbar żeby sprawdzić czy będzie dźwięk i tu wszystko działa normalnie . Prośba o pomoc bo chyba oszaleje . Edytowano 18 lutego 2022 przez W-3 Odpisz, cytując
Iron Napisano 20 lutego 2022 Napisano 20 lutego 2022 6 godzin temu, W-3 napisał: Problem rozwiązany A może jakieś szczegóły ? Tak to temat nic kompletnie nie wnosi do dyskusji i w zasadzie jest nieprzydatny Odpisz, cytując
W-3 Napisano 20 lutego 2022 Autor Napisano 20 lutego 2022 1 godzinę temu, Iron napisał: A może jakieś szczegóły ? Tak to temat nic kompletnie nie wnosi do dyskusji i w zasadzie jest nieprzydatny Witam. U mnie pomógł fizyczny reset. Wyglada na to ze w Denonie x2500 reset do ustawień fabrycznych z menu urządzenia oraz reset przez przytrzymaniu fizycznych przycisków na urządzeniu -> power -> tuner chanel+ i tuner chanel- nie działa tak samo. Wcześniej wielokrotnie wykonałem reset z menu co nie rozwiązało problemu. Natomiast nie wiedziałem ze można tez wykonać reset przez kombinacje przycisków. Po fizycznym resecie problem ustąpił . Mam nadzieje ze komuś taki sposób również pomoże. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts