tomi Napisano 5 marca 2009 Udostępnij Napisano 5 marca 2009 Witam, zdecydowałem że jednak wybiore stereo zamiast głośniczków komputerowych. dostępne są dwie opcje cenowe:nr 1) 1000 zł na wszystko tj wzmacniacz i kolumnynr 2) 2000 zł na wszystko tj wzmacniacz i kolumnyco polecacie w obu przedziałach cenowych? jaki wzmacniacz i jakie kolumny? pokój wygląda tak: (ja siedze przy kompie) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 5 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2009 up Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 5 marca 2009 Udostępnij Napisano 5 marca 2009 Mylse ze powinienes kupic monitory (latwiejssze ustawienie, powinny wystarczyc na 15m2), jednak jeśli wolisz mieć pewność że nie zabraknie ci basu to kup podłogówki, w przedziale do 1000 trzeba by szukac czegos uzywanego ale w tym wypadku nie pomoge. Za 2000 to juz co innego. Przejrzyj oferty JAMO (np. S718), Magnata (np. Monitor 1000, Supreme 1000) i KODY, a moze nawet jakiegos JBL (np E60 chociaz to moze byc troche za duze), albo Klipscha (np. B3 graja bardzo dynamicznie bez zamulania przez co bas wydaje sie mocniejszy), a wzmacniacz to najlepiej pojdz do jakiegos salonu jak najszybciej i kup cos z ekspozycji teraz w wielu miejscach sa wyprzedaz zeszlorocznych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 5 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 marca 2009 w sumie bardziej zależy mi jak rozmieścić głośniki w takim małym pokoju ;/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 5 marca 2009 Udostępnij Napisano 5 marca 2009 Z tego ustawienia chyba nic sie nie da uratowac sproboj "szafki na wysokosc 1,1m" ustawic na krotszej scianie na przeciw komputera a lozko odsunąc tak by ta szafki(A) sie zmiescila. wtedy na tej szafce bedziesz mogl postawic jakies monitorki i w miare to jeszcze bedzie. ps. gdzie masz dzwi ? nie narysowales. wchodzisz przez okno ;>? calkiem rozsadnym rozwiazaniem wydaje sie kupienie wzmacniacza sluchawkowego i sluchawek + dac'a i np cd. miejsca napewno starczy i jakosc dzwieku bedzie porzadna ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur77 Napisano 5 marca 2009 Udostępnij Napisano 5 marca 2009 Tez jestem za tä szafkä. Mozesz sobie spokojnie siedziec (lub lezec) na uszku (lözku), odciäc od wszystkiego i skupic na sluchaniu muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 5 marca 2009 Udostępnij Napisano 5 marca 2009 Jak możesz to popraw rysunek i nanieś drzwi . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 6 marca 2009 Udostępnij Napisano 6 marca 2009 Jak siedzisz przy kompie to pewnie wtedy muzyka stanowi jedynie tło, więc nie ma większego znaczenia gdzie względem komputera kolumny postawisz.Jeśli do słuchania zasiadałbyś na łóżku, to kolumny mogą stanąć na szafce 1,1 m, a że wygląda, że jest dość długa to da się odstęp miedzy kolumnami min 2,5 m zrobić. Szafka nie jest za wysoka więc i kolumny będą na tolerowalnej wysokości.Powodzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 6 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2009 niestety oglądam też sporo filmów. muzyki nie słucham jakoś zawodowo, po prsotu od czasu do czasu załączę swój ulubiony album i go posłucham. Wolałbym żeby kolumny były ustawione przede mną zapomniałem dodać że kolumny chciałbym podpiąć do komputera... W tej sytuacji się zastanawiam czy kupować 2.0 stereo porządne czy po prostu geniusy 5005 + karte dźwiękową i to podpiąć pod kompa i si ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 8 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 8 marca 2009 Witam naczytałem się setek tematów i jestem już bardziej zorientowany niż byłem mam do wydania 2-2,5 tyś, w tej cenie chce kupić nowy wzmacniacz i kolumny (chodzi o gwarancie) potrzebuje kolumien młodzieżowych, słucham głównie hh, rap techno, czasami klasyka ^^W sumie wybieram między tymi kolumnami:-Magnat Quantum 505-MISSION M34i-jamo S 718-Klipsch b3(jako monitorki)pokój 15 m2do tego potrzebuje wzmacniacza który zagra z tymi głośnikami na bdb poziomie. Nie znam się i nie wiem jaki wybrać, jaki będzie najlepszy i najtańszyproszę o odpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alghar Napisano 8 marca 2009 Udostępnij Napisano 8 marca 2009 Może to posłuchasz http://www.allegro.pl/item571205343_yamaha...ep_wys_24h.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Nie polecałbym zestawu mikro do tego typu muzyki jeśli chcesz, aby techno i hh zabrzmiały tak jak chcieli tego twórcy. Tutaj trzeba mocnego spręzystego i dobrze kontrolowanego basu, myśle że JAMO lepiej sprawdza się w rocku czy metalu, a w tym przypadku lepszy będzie Klipsch (może być ten B3) najlepiej, któryś wolnostojący najprawdopodobniej w twoim przypadku F1. Do tego wzmacniacz, żeby zmieścić się w 2500zł to musi być coś z jakiegoś salonu audio z ekspozycji np. Denon PMA-500 (choć jego dźwięk to nie jest najwyższa jakość za te cene), Cambridge Audio 340 (bardzo dobrze recenzowany, ale nie odsłuchwałem go więc nie wypowiadam się), albo jakieś ONKYO, na pewno te głośniki dobrze komponują się z amplitunerami ONKYO łatwo spotkać w RTV dla "myślących inaczej", a nie wiem do końca jakby to było ze wzmacniaczami stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 które z tych :-mission m34i-Wharfedale Diamond 9.5-MISSION M33i ( skłaniam się na te, dobra cena ponoć niezły bas )-TONSIL Maestro II Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Co spowodowało, że zmieniłeś kolumny, z których ostatecznie wybierasz?Jak dla mnie bas z Mission nie jest ta dobry jak w Klipschach i dlaczego teraz piszesz o M33i, a wcześniej rozważałeś M34i Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Nie odrzucaj quantumow 505 Bo jedne z lepszych w tym przedziale ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 nie ma ich nigdziedość mi się podobało granie heco victa 500 co o nich powiecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Których nie ma? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 magnaty quantum są jakby wycofane ze sprzedaży Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 A te Klipsche? Moim zdaniem to najlepszy wybór za tą kwotę. Te B3 mogłyby ci nie wystarczać, ale znalazłem bardzo dobrą ofertę z Warszawy (nie wiem skąd jesteś?) na RB-81, a to już najwyższy półka "budżetowych" monitorów. Dodatkowo ten 20cm głośnik bez problemu przeniesie nawet najniższe częstotliwości, a poza tym efektywność Klipschów (nawet 103dB!!! najwyższe modele ,w tym przypadku 97dB) pozwala na słabszy wzmacniacz.http://www.dvdsystem.pl/opis.php?towID=5679 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 czy taki klipsch b3 ma bas zdolny dać bas potrzebny przy hh czy rocku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Przeczytaj edit mojego posta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 wstępnie mi się podobają, czy wystarczą do pokoju 15m2? i będą lepsze od podłogówek np heco victa 500 czy magnat quantum 505:P?a jak z basem w nich? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Na pewno Magnaty sa OK, Heco to nie ten styl moim zdaniem. W twoim pomieszczeniu te Klipsche zagraja o niebo lepiej niz te dwie konstrukcje (one normalnie kosztuja 2600zł/para) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazalski Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Ta seria Heco nie rowna sie do magnata 505. A te klipswicz czy jakos tak to nie jest cena za 1 glosnik ? poczytaj lepiej.druga sprawa w takim pomieszczeniu 15 m tylo podstawkowe wieksze. z glosnkiem kolo 15-17 cm srednioniskotonowym. i tak bedzie za glosno.jak kupisz podlogowki bedzie dominowal bas, bedzie go za duzo i najprawdopodobniej bedzie buczal bo kolumny podlogowe potrzebuja duzo miejsca !!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 chyba się zdecyduje na te http://www.dvdsystem.pl/opis.php?towID=5679dobra cena za 2 szt. wyjdzie mnie ~1300 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts