pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Cytat klipswicz czy jakos tak to nie jest cena za 1 glosnik ? poczytaj lepiej. To jest cena za szutkę ale kolega szuka zestawu wzmak + kolumny za 2500 więc chyba 1400 na glosniki to nie jest za duzoco do tego sklepu dvdsystem to mysle ze lepiej byloby je samemu odebrac albo przynajmniej najpierw potwierdzic cene telefonicznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 9 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 marca 2009 dobra szybkie pytanie:-taki wzmacniaczhttp://www.dvdsystem.pl/opis.php?n=Pioneer...5&katID=141-takie kolumnyhttp://www.dvdsystem.pl/opis.php?n=Klipsch...&towID=5679będzie razem grało dobrze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 To może być dobre połączenie, ale nie gwarantuję. Pioneer jest dość specyficzny i nie każdemu będzie pasował, ja raczej polecałbym Camridge Audio Azur 340 (dobry, bez podbarwien), NADa C315 (ciepły, wrecz relaksacyjny), albo Marantza PM5003 (cos miedzy dwoma pierwszymi), ale jesli to koniecznie musi byc Pioneer to przynajmniej model 307 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blackside Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 Słuchałem Azura jak i Marantza. i dla mnie grał nieprzyjemnie, czyli ostro i metalicznie. Z naturalnością nie miało to nic wspólnego i po kilku minutach miałem dość. Ale to zależy na pewno od kolumn a te nie pamiętam jakie były Z tych wybrałbym marantza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 9 marca 2009 Udostępnij Napisano 9 marca 2009 To wszystko zależy głośniki, kable itd jak dla mnie to chyba też Klipsch + Marantz i do tego kable głoasnikowe QED Silver Anniversary XT, a na interkonektach to się średnio znam, tomi a co z kartą dźwiękową do kompa jaką masz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 10 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2009 będzie szło z cd, do kompa tylko na czas filmu do integry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 A jakie to CD? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 10 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2009 jeszcze go nie ma %)kupie jakieś używanekolumienki podrożały juz mnie na nie nie stać ;fznacie jakieś inne podobne monitorki ? Tylko żeby były bardzo basowe i czyste w brzmieniu (i mocne ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 To może wróć do tych B3 to jest myślę całkiem udana konstrukcja, a jeśli nie one to może JBL ES30, albo Magnat Quantum 603 czy Canton GLE430. Posortowałem je od najlepszej (do tego typu muzyki) do najgorszej (nie złej tylko najsłabszej z pośród podanych) i pamiętaj o kablach. Może to nie są jakieś audiofilskie onstrukcje, ale to nie wieża z jednego kartonu, żeby podpinać to byle czym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 10 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2009 sam nie wiem które teraz wybrać a JBL STUDIO L 830? czy coś tańszego a równie mocnego ? która z powyższych kolumien będzie najlepsza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 L830 może być nawet lepiej niż ES30, tylko czy one mieszczą się w twoim budżecie. Pamiętaj, że głośniki - wzmacniacz to mniej więcej powinno być 50 - 50.Jednak moim zdaniem Klipsch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 10 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2009 a PARADIGM Monitor 3 v.4?co lepsze klipsch czy cos takiego? ja potrzebuje dużooo basu w kolumnach. Podłogowe serio są za duże ?a wzmacniacz jaki ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 Kwestia dość istotna co kto rozumie przez "potrzebuje duzo basu" ...? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 10 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2009 mocny, dynamiczny, do hip hopujak wspominałem pokoik duży nie jest... nie wiem co wybrać mili panowie a co to w ogóle za wzmacniacz RELOOP HA 210chce mieć po prostu tanie kolumny dobrze grające z niezłym basem, ale też tak żeby reszta była ok, wydaje mi się że powinny miec konstrukcje bass-reflex budżet razem ze wzmakiem to MAX 2000 złdodam jeszcze że słucham rocku i rapu też oprócz hh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 Nie wiem jak mam jeszcze przekonywać moim zdaniem taki charakter mają Klipsche, najlepsza rada to odsłuch. Nie wiem jak to wygląda u ciebie, ale może wybierz się do jakiegoś sklepu. Nie wiem czy masz u siebie jakiś (nie mogę nic znaleźć). Jeśli nie to zadzwoń nawet do MM w Toruniu czy w Gorzowie Wlkp i tam zapytaj czy maja Klipsch B3 i np. te JBL pojedź, wybierz coś i kup. Mam nadzieję, że to ta Piła, o której myślę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 10 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2009 mieszkam w nowym sączu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 mały OTkto tu jest oprócz mnie z Piły ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 Cytat Kwestia dość istotna co kto rozumie przez "potrzebuje duzo basu" ...? Myślę, że koledze chodzi o naprawdę mocny bas. Sorry tomi jeśli poczujesz urażony, ale porównując dźwięk głośników komputerowych i monitorów (dobrych dla audiofila zrównoważonych itd.) może się okazać, że dla tomiego to będzie za mało. Dlatego proponuje Klipscha i JBLa trochę innego granie, ale w obu przypadkach jest obficie z basem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 10 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2009 muzyczny odpowiedz na moje pytanie a nie %) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 Jedne i drugie głośniki są bardzo dobre mają podobne style granie. Grają mocno, głośno, godne polecenia !Tylko, ze kwestię basu należy rozróżnic: czy chodzi o doszukiwanie się piękna kontrabasu czy łomotu technicznego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 "mieszkam w nowym sączu"sory mój błąd spojrzałem na nie ten profil co trzeba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 Cytat mieszkam w nowym sączu napisał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 tylko, że pisałem jeden post, a potem zaraz drugi przez przypadek spojrzałem na twój profil i tak wyszłotomiZapytaj w MM może dostaniesz jeszcze JBL E50 to jest model z poprzedniej serii przed ES, ale to są monitorki z basowcem 20cm, więc bas będzie mocniejszy niż z L830 (chociaż jego kontrola może a nawet na pewno bedzie gorsza) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi Napisano 10 marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 marca 2009 wybiore tego klipscha dzięki panowie teraz co ze wzmacniaczem do niego ? jaki dobry? może być jakaś fajna używka oraz nowy do tysiaka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 10 marca 2009 Udostępnij Napisano 10 marca 2009 Już ci podpowiadałem wcześniej dla mnie Marantz z nowych, a używka to Klipschów to może coś z HK pasują do siebie charakterem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts