S4Home Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 Koniecznie podziel się wrażeniami. Może sam u siebie wymienił bym na to monstrum Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy_fly Napisano 8 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 Dnia 7.04.2022 o 07:22, S4Home napisał: Bo SVS jest w klasie D a REL serii Tx to klasa AB. Więc to normalne pytanie laika - czy przy identycznej skuteczności głośnika będzie różnica w głośności między np: 100W w klasie D a 100W w klasie AB ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 8 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2022 15 godzin temu, crazy_fly napisał: Zastanawiam się czy jest obecnie jakikolwiek inny model wzmacniacza zintegrowanego z takim ficzerem ? Ja się nie spotkałem. Można powiedzieć, że to taki rodzynek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robotnik Napisano 9 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2022 (edytowany) Pytanie . Czy takie predator za 9k ma sens gdy takie klipsche 115sw sa po 2.8k ? moc taka sama , czy ktos wogole porownywal jak te dwa suby graja ? przeciez do muzyki to bedzie prawie taki sam efekt ... Edytowano 9 kwietnia 2022 przez robotnik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy_fly Napisano 9 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia 2022 Dnia 8.04.2022 o 07:27, S4Home napisał: Koniecznie podziel się wrażeniami. Może sam u siebie wymienił bym na to monstrum Jestem po krótkim odsłuchu. Generalnie na 35m2 tworzy mega klimat i ciśnienie, przy utworze Earworm, Cottontal sprawdza się super: ale to niestety nie jest to czego poszukuję szukam brzmienia, które jest zbliżone do buczenia i nigdy jeszcze tego nie słyszałem z zamkniętej obudowy. Sub jest mi potrzebny wyłącznie do utworów D&B, gdzie bas trwa długo, lub bardzo długo nie mam innego pomysłu jak przesłuchać SVS PB-3000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2022 Dnia 8.04.2022 o 12:38, crazy_fly napisał: pytanie laika - czy przy identycznej skuteczności głośnika będzie różnica w głośności między np: 100W w klasie D a 100W w klasie AB ? W głośności szczerze nie wiem. Bo nigdy nie doszedłem w subie na maks. Ale w odsłuchu na pewno. Dnia 9.04.2022 o 14:05, robotnik napisał: Pytanie . Czy takie predator za 9k ma sens gdy takie klipsche 115sw sa po 2.8k ? moc taka sama , czy ktos wogole porownywal jak te dwa suby graja ? przeciez do muzyki to bedzie prawie taki sam efekt ... Predator to jest zupełnie inne granie. Efekt nie będzie taki sam. Nie będzie nawet podobny. Dnia 9.04.2022 o 14:10, crazy_fly napisał: ale to niestety nie jest to czego poszukuję szukam brzmienia, które jest zbliżone do buczenia i nigdy jeszcze tego nie słyszałem z zamkniętej obudowy. Sub jest mi potrzebny wyłącznie do utworów D&B, gdzie bas trwa długo, lub bardzo długo nie mam innego pomysłu jak przesłuchać SVS PB-3000 No to moja propozycja 2x Magnat CS 12 Ale SVS PB też Ci spasuje. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy_fly Napisano 14 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 kwietnia 2022 jestem po krótkim odsłuchu SVS PB-3000 i jakoś mnie nie powalił. Po pierwsze to nówka, myślę że musi trochę pograć żeby ukazał swoje prawdziwe oblicze. Dźwięk w porównaniu do predatora jest trochę kocowaty. Pojawiło się oczekiwane buczenie ale jest ono nieprzyjemne, kojarzy się z graniem głośnika w szafie. Na pewno w SVS imponuje aplikacja do ustawień parametrów. Muszę poświęcić trochę czasu na eksperymenty z ustawieniami, ale pierwsze wrażania są takie że jednak predator ciekawszy. Do tej pory najbardziej mi się podobało brzmienie SVS SB-2000 i poważnie się zastanawiam nad odsłuchem dwóch takich sztuk . ps. Predator to maleństwo przy SVS PB-3000 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 No mówiłem Moim zdaniem to inna liga. niesyety wygrzanie oraz aplikacja pomoże ale nie na tyle. On tak brzmi. 21 godzin temu, crazy_fly napisał: Do tej pory najbardziej mi się podobało brzmienie SVS SB-2000 i poważnie się zastanawiam nad odsłuchem dwóch takich sztuk . No to sprawdź 2x CS12 od Magnata. Albo jeszcze lepiej THX SUB Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2022 Dnia 5.04.2022 o 21:10, lysyrafal napisał: Do stereo korzystniejsze jest zastosowanie dwóch subwooferów. @crazy_fly O tym wcześniej wspomniałem. Wcale nie muszą być duże, wystarczą dwa mniejsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazy_fly Napisano 26 maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 maja 2022 Po odsłuchach nabyłem REL S/812. Może nie ma takiego uderzenia jak Predator, ale gra po prostu tak jak chcę. Szybki, precyzyjny, świetnie brzmiący, nazwałbym go muzykalnym. Minusem jest cena 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts